Comentariu la articolul lui Vasilica Croitor – “Scrisoare către Consiliul Pastoral al Convenției”


>http://rascumparareamemoriei.wordpress.com/2010/09/05/scrisoare-catre-consiliul-pastoral-al-conven%c8%9biei/#comment-1792
“Momentului istoric” , de care pomenesti Vasilica , cred ca va trece, din pacate, neobservat de majoritatea liderilor mişcarii penticostale românesti de pretutindeni. Se va incerca musamalizarea acestei incercari onorabile de a afla adevarul despre trecutul dar si prezentul miscarii penticostale. Din pacate, se va pierde un moment unic de reformare a clasei de conducatori spirituali si implicit a miscarii penticostale romane. Din cauza lipsei de reforma spirituala se va ajunge, daca nu am ajuns inca, dupa cum spunea fr. Petrica Lascau, la etapa “monument “cand totul este rece, fara viata …de forma. Accentul este pe cladiri, programe, pozitii, interese , s.a.( puteti adauga si voi mai departe). Miscarea penticostala romana are nevoie se se lepede de cel putin trei lucruri a caror nume incepe cu litera “C”ca sa evite aceasta etapa care defapt precede etapa urmatoarea, adica moartea miscarii. Acestea sunt:
1. Comunism. Urmele mentalitatii comuniste bantuie Bisericile noastre la multe nivele, inca.
2. Coruptie. Se pare ca e plaga care ne infasoara asa de lesne . Pentru bani si pentru pozitie, multi sunt in stare sa-si vanda chiar si sufletul. Banul a ajuns etalon in evaluarea slujirii in multe Biserici.
3. Compromis. Suntem foarte spirituali la televizor si avem o gramada de sloganuri cu care iesim la inaintare ca sa”pozam” bine. Dar, in fond, in “desaga” multora sunt multe compromisuri cu pacatul. Minciuna, santajul, viciile asunse, smecheriile, s.a.( si aici cred ca puteti sa adaugati si voi), ne sufoca de-a binelea.
Nu-i asa, ca perspectiva aceasta este cam sumbra? Desi e asa, eu totusi mai sper sa nu am dreptate si chiar ma rog sa fie doar o impresie de-a mea.

Dorin Pele

Scrie un comentariu

Din categoria Influiente comuniste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s