Discutie cu Vasilica Croitor despre “comisia pentru evaluarea influenţei regimului comunist în viaţa bisericii penticostale.”


>Vasilică Croitor says:

…Nu ştiu de ce nu se vorbeşte însă nimic despre comisia pentru evaluarea influenţei regimului comunist în viaţa bisericii penticostale.

Dorin Pele says:

Frate Vasilica ai sesizat o nevoie acuta in Miscarea Penticostala, aceea de evaluare a acestei influiente care , hai sa recunoastem, este doar un prim pas spre insanatosirea lucrurilor. Ar fi un progres remarcabil fie doar numai o evaluare, dar eu astept in continuare , dupa cum am mai spus pe acest blog, sa inceapa procesul practic de reformare a Bisericilor romanesti. Astept sa vad ca lucratorii, in special pastorii, din fiecare Biserica vor veni in fata membrilor cu masuri ferme de eliminare a practicilor comuniste, a coruptiei si a compromisului.
Din pacate insa, multi pastori inca nu sesizeaza sau nu vor sa sesizeze momentul istoric pe care il traversam si continua pe aceeasi “masura” ca si cum Biserica nu are nevoie de trezire de felul acesta. Eu cred ca noi ar trebui sa luam foarte in serios acest subiect si chiar sa ne unim sa formulam o Rezolutie sau o Petitie care sa urneasca lucrurile.

Vasilică Croitor says:

Dragă Dorin, am spus de mai multe ori: de colaboratori se ocupă și „mama natură” prin procesul de îmbătrânire. Dar de primenirea sistemului nu scăpăm cu ajutorul naturii. Timp de douăzeci de ani toate cuvântările liderilor doar au lăudat perioada comunistă, considerând-o cea mai înfloritoare pentru mișcarea penticostală, omițând influența nocivă a mașinațiunilor comuniste asupra instituțiilor, asupra praxis-ului Bisericii, asupra viziunii acesteia etc. Acum le cade greu să recunoască faptul că Biserica Penticostală trebuie să se întoarcă la Scripturi pentru a reforma instituțiile și pentru a-și revizui mărturisirea de credință și Statutul conform cu Biblia. Un asemenea proces nu se poate desfășura decât INTENȚIONAT, ORGANIZAT, TRANSPARENT. Am văzut la Cape Town ce înseamnă un congres bine organizat pe o temă precisă și deși activitățile se desfășurau între 8 dimineața și 11 seara, toată sălile erau pline și participanții erau foarte interesați de cele oferite. De ce oare la noi conferințele sunt programate să dureze de fiecare dată câteva ore? Cred că voi reveni cu o postare pe această temă.

Scrie un comentariu

Din categoria Influiente comuniste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s