Atac virulent la adresa Miscarii Peniel!


>Citind articolul pastorului Cristian Ionescu intitulat: Peniel – Oradea, 2011, Un Festival Al Satanei, mi-am dat seama imediat, dupa felul de abordare, ca acest atac a fost bine pregatit si de multa vreme. Se pare ca se cauta cu tot dinadinsul si prin toate mijloacele discreditarea Miscarii Peniel, o Miscare care a luat o amploare mai mare decat credeau multi din pastorii romani penticostali. De data aceasta , pastorul Ionescu s-a folosit de un incident de la Conferinta Peniel desfasurata la Oradea pentru a ataca toata Miscarea Peniel si binenteles conducerea ei. Conducerea Peniel si-a asumat greseala, si-a cerut iertare, s-a intrunit de urgenta pentru a clarifica situatia, ba chiar au publicat un Comunicat , dar aceste lucruri nu l-a miscat pe pastorul Ionescu si “popasul pentru suflet” a devenit “tulburare pentru suflet”. Cred ca desi au gresit, Miscarea Peniel ne-a dat o lectie cum sa rezolvam o astfel de situatie. Din pacate multi dintre pastorii nostrii de astazi au lasat sa treaca 20 de ani pana cand au inceput sa vorbeasca despre greselile din perioada comunista. Sunt multe de zis, dar deocamdata raman la acestea si probabil voi reveni. Pana atunci va las sa cititi reactia conducerii Peniel. Fiti binecuvantati!
Dorin Pele

Detalii referitoare la incidentul petrecut la Peniel – Oradea, 2011

Cea de-a 15-a Conferinta Nationala Peniel a avut loc anul acesta la Oradea pe 15-16 aprilie.

In timpul celor doua zile de conferinta au avut loc 4 sesiuni plenare (2 ½ ore fiecare), 12 seminarii optionale (1 ½ ore fiecare), doua concerte de 60 minute in stiluri muzicale diferite (Cristi Cazacu & Ultima Ora + ansamblul cor-orchestra Peniel) si un maraton de necurmata lauda si mijlocire inaintea Domnului (37 de ore non-stop). Pentru a imbina vorba cu fapta, am prezentat 4 proiecte sociale crestine bihorene pentru care am si adunat 16.681 lei.

La conferinta au participat aprox. 2.500 de tineri provenind din 30 de judete si 8 tari. In acest eveniment si-au adus aportul prin diverse slujiri peste 350 de tineri. Conferinta a fost transmisa live pe doua posturi de radio on-line si pe televiziunea Alfa Omega Tv.

In cea de-a 4-a sesiune a conferintei, sesiune dedicata evanghelizarii tinerilor, din motive ce tin de diversitate si relevanta, am invitat sa prefateze predica finala cu o pantomima trupa de actori Pass-Partout – Dan Puric. Inainte de a face acest lucru, am urmarit pe youtube mai multe clipuri cu Dan Puric si trupa lui care ne-au convins ca din punct de vedere tehnic sunt potriviti pentru a juca pilda Fiului Risipitor. Iata si alte motive: niste actori profesionisti ar aduce un plus de calitate in conferinta, iar faptul ca ei nu provin din bisericile evanghelice ar putea intrupa mult mai bine drama fiului risipitor. In plus, am dorit ca participarea unor actori renumiti la Peniel sa fie si un prilej bun pentru ca ei sa auda Evanghelia mantuirii.

In momentul cand am hotarat sa colaboram cu trupa Pass-Partout – Dan Puric am stabilit si conditiile: actorii sa joace fara onorariu, sa se incadreze in 20-25 de minute si sa ne comunice in detaliu scenariul pantomimei. Comunicarea cu trupa s-a facut printr-unul din colegii nostri de la Bucuresti (absolvent ITP) care urma sa ma tina la curent si in detaliu cu scenariul si repetitiile trupei. Personal l-am rugat sa participe la repetitii si chiar sa-mi trimita o inregistrare video a pantomimei in formatul ei final. Din pacate, nu am primit inregistrarea ceruta, dar am primit asigurari ferme ca pantomima va fi fara repros, ca actorii au o atitudine foarte buna si ca si-au luat rolul in serios, fiind constienti ca vor juca in fatza unor tineri evanghelici mai sensibili la anumite chestiuni firesti. Prin urmare, avand asigurarea unui absolvent de teologie penticostala, dar si afland ca unul dintre actorii din trupa este si absolvent de teologie ortodoxa, am acceptat ca ei sa-mi prefateze predica inspirata din aceeasi pilda.

Chiar daca pantomima a urmat si ilustrat bine pilda din Luca 15, momentul ispitirii fiului de catre femeile frumoase nu a avut forma potrivita pentru contextul conferintei Peniel. Dansul care a urmat a fost total nepotrivit si mult prea lung ca timp (aprox 5 minute din totalul de 25). Doi dintre membrii comitetului de conducere ai Fundatiei Peniel au iesit afara din sala in semn de protest. Personal am fost foarte afectat de ceea ce am vazut si nu mi-a fost usor sa predic imediat dupa incheierea pantominei. Din fericire, harul Domnului a fost mai mare decat greseala noastra iar la finalul predicii un numar important de persoane au hotarat sa-si predea viata Domnului.

Chiar daca personal nu am considerat potrivit si necesar sa intervin imediat pentru oprirea pantominei (1. totul se transmitea live prin doua porturi de radio; 2. la finalul pantomimei urma sa predic eu), in introducerea predicii am facut cateva remarci lamuritoare iar la finalul sesiunii ne-am cerut iertare public tuturor pentru cele intamplate in cadrul pantomimei.

In prima zi de dupa conferinta, impreuna cu echipa organizatorica ne-am adunat pentru a analiza la cald cele petrecute, in ansamblu, la Conferinta Peniel. Tot atunci am hotarat sa scriem si un comunicat referitor la pantomima din ultima seara. Comunicatul a fost imediat pus pe situl Peniel (duminica, 17 aprilie).

Comunicat
http://www.peniel.ro/2011/04/comunicat/
In timpul sesiunii finale a conferintei Peniel de la Oradea a existat un episod nedorit fata de care dorim sa ne asumam responsabilitatea si sa ne cerem iertare.
In dorinta noastra de a comunica adevarurile Evangheliei prin diverse mijloace relevante si de impact am invitat o trupa de pantomima Pass-Partout – Dan Puric pentru a intepreta o dramatizare inspirata din pilda Fiului Risipitor. Desi sceneta a urmat firul pildei si a exprimat inima plina de dragoste a lui Dumnezeu Tatal fata de toti fiii Sai risipitori, in prezentarea ei a aparut un moment (dansul mult prea sugestiv) care nu isi avea deloc locul in contextul prezentarii Evangheliei si al conferintei Peniel.
Precizam ca acest dans nu este ceea ce se convenise cu producatorii acestei scenete si a fost o indepartare flagranta fata de ceea ce am comunicat in prealabil. Ne cerem iertare de la toti care au fost deranjati de acest moment nepotrivit si reafirmam ca aceasta abordare nu este ceea noi promovam si incurajam. Am tras invataminte din aceasta situatie neplacuta si suntem hotarati ca pe viitor sa fim mai atenti pentru a putea preveni situatii similare.
Persoana din echipa organizatorica Peniel care a fost responsabila de acest moment artistic si-a asumat greseala si lipsa de discernamant si s-a retras din echipa Peniel. Conducerea Peniel apreciaza intentiile bune dar, pe langa acestea, avem mereu nevoie si de intelepciune si echilibru.
Multumim lui Dumnezeu pentru Harul Sau minunat si pentru toata lucrarea pe care Duhul Sfant a facut-o si in timpul acestei conferinte si pentru faptul ca El lucreaza chiar si in ciuda minusurilor pe care noi ca slujitori le mai avem.
Conducerea Peniel

#

Atacurile domnului Cristi Ionescu le consider total nepotrivite, dezechilibrate, subiective si pline de rautate. Nu a respectat Biblia pe care o predica, nu a respectat nicio regula de deontologie jurnalistica, ci a preferat sa arunce cu noroi in ceea ce nu cunoaste. Nu ne-a contactat pe nici unul din conducerea Peniel pentru a cere lamuriri, ci a preferat sa se foloseasca de doua clipuri de pe youtube cu acel dans scos din cadrul scenetei pentru a eticheta in mod josnic o lucrare pe care o sustine si o apara Dumnezeu de 16 ani. Nu a tinut cont de cele 37 de ore de conferinta cu toate realizarile ei, ci a preferat sa anatemizeze o lucrare luand in considerare doar de 5 minute nefaste din cadrul unei conferinte.

Relele intentii ale lui Ionescu sunt dovedite si de faptul ca accepta pe blogul lui toate comentariile rautacioase (chiar le incurajeaza, raspunzand la ele cu zel), dar evita sa raspunda punctual unor oameni care vin cu contraargumente.

Pentru obiectivitate, vedeti si parerile acestea:

http://dyobodiu.wordpress.com/2011/06/11/fapte-neconforme-cu-credinta-si-practica-bisericilor-penticostale-din-romania-la-peniel-2011/

http://dyobodiu.wordpress.com/2011/06/11/au-si-penticostalii-un-daniel-chiu-al-lor-oare-cum-il-cheama/

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s