„Cutremur” in Bisericile Penticostale din America!(1)


Scriu aceste randuri dupa ce astazi, aici in America,  a avut loc un cutremur de pamant in Statul Virginia . Acesta s-a resimtit pe o mare parte a coastei de est a Statelor Unite. Din fericire nu au fost victime. Se pare ca a fost cel mai mare cutremur din aceasta regiune din 1897 incoace.

Si daca tot a fost cutremur astazi, atunci cred ca cel  mai potrivit cuvant  care poate sa descrie situatia din cateva Biserici Penticostale din Statele Unite este „cutremur”. Acesta , spre deosebire de cel din Virginia, se pare ca se lasa cu victime.

  Nu de mult, mi-a parvenit cateva informatii din Statul Missouri, unde la Biserica Penticostala  din Springfield Missouri nu stii cine este pastorul. Cel „ales” recent nu poate sa-si exercite „slujba” in Biserica pentru ca a primit interdictie din partea autoritatilor de a se mai apropia de cladirea Bisericii. Pastorul Corneliu Gradinariu a ajuns in aceasta situatie in urma conflictului cu  o parte din membrii Bisericii si „comitet”.

Apoi … , acum cateva zile, a circulat pe internet niste acuze foarte grave la adresa pastorului Florin Cimpean din Chicago  si a pastorului Ionica Buia din Detroit. In urma acestor acuzatii , pastorul Cimpean a raspuns aici, iar pastorul Ionica Buia s-a retras temporar din slujba, la recomandarea conducerii „Church of God”.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns „magnitudinea ” acestui „cutremur”, ca astazi un nou „soc” puternic vine din Arizona. Iata ce spune prezbiterul Ioan Basa :  „Unul din semnele vizibile care ne arata cu atata claritate ca ne apropiem vertiginos de vremea sfarsitului sunt framantarile interne interminabile, dezbinarile si rupturile si, mai ales, starea spirituala bolnavicioasa, prin care trece biserica lui Hristos in aceste zile. Ruptura tot mai vizibila care exista intre pastori si membri bisericilor evanghelice romanesti, exercitarea puterii in mod absolut si discretionar de catre multi pastori romani, largirea sferei lor de influenta si manipularea credinciosilor naivi si neinformati, jocurile murdare din culise, controlul fluxurilor banesti-financiare si insusirea frauduloasa a banilor, beneficiile personale materiale substantiale, si mai ales actiunea ostila a pastorului fata de unii membrii ai bisericii nemanipulabili, cit si formarea constienta, machiavelic, a unor diviziuni antagoniste in interiorul bisericii, pe principiul: „dezbina si imparateste”. Iata pe ce isi sprijina domnia si autoritatea,  controlul si manipularile, in timp ce-si cladeste, fara scrupule, micutul imperiu personal, sunt elementele de baza care caracterizeaza actiunile nefaste ale acestor asa-zisi „pastori”. 

Cauza principala a acestori stari de lucruri este in primul rand sistemul nescriptural, autoritar comunist, dupa care este organizata si condusa biserica.”
Referindu-se apoi la situatia din Biserica Elim din Arizona, fratele Ioan Basa relateaza urmatoarele: „Una din bisericile care este zguduita, din nou, de aceste framantari interne este Biserica Elim din Arizona, condusa de domnul  Petre Lascau.  Dupa indelungate abateri de la Invataturile Sfintelor Scripturi, de la Statutul de organizare al bisericii si de la principiile morale crestine,  in luna Aug 21, 2011, biserica i-a dat un ultimatum pastorului Lascau cerandu-i sa renunte la modul comunist de-a conduce, de-a manipula si de-a controla biserica si, mai ales,  cerandu-i sa respecte cu buna-credinta si neconditionat Statutul de organizare si de functionare a Bisericii ELIM.”

 
Se pare ca acest „cutremur” este cel mai mare de la „cutremurul” produs de aparitia cartii „Rascumpararea Memoriei”. Binenteles ca  aceste „socuri” nu ne face bine nici noua si nici celor mentionati. Nu ne ramane decat sa sugerez cateva motive de rugaciune:
1) Sa ne rugam pentru pastorii nostrii ca sa ramana tari si ancorati in Hristos.
2) Sa cercetam toate lucrurile si sa luam doar ce este bun.
3) Sa ne rugam pentru Bisericile afectate de acest „cutremur”
4) Sa ne rugam pentru comunitatea romana din America.
5) Sa ne rugam pentru o mai buna comunicare si colaborare intre pastori si membrii bisericilor.
6) Sa ne rugam pentru reformarea modului de organizare si functionare a Bisericilor Romane.
7) Sa ne rugam pentru „biblicizarea” modului de conducere din Biserici.
Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu !
Anunțuri

17 comentarii

Filed under Leadership/Conducere

17 responses to “„Cutremur” in Bisericile Penticostale din America!(1)

 1. Nick Rosioru

  Agreez intrutotul cu acest articol priving structura puterii in bisericile noastre. Cu riscul de a fi vilificat si ostracizat, am cautat sa sugerez o schimbare fundamentala, o regindire daca vreti a acestei structuri. Pe link-ul de mai jos puteti vedea un nou concept de constitutie. Imi cer scuze caci deocamdata este doar in Engleza.
  Nick

  http://sn105w.snt105.mail.live.com/P.mvc#!/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=ce272e14-a2be-4d4c-a9d4-f3aee48bf19d&folderid=66666666-6666-6666-6666-666666666666&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&n=1856745389

 2. viorel chis

  Cutremurele apar fiinca se pierde calitatea cugetului de persoana crestina si se apeleaza la conduita fireasca astfel;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Deci sa nu ne shocam prea tare ,fiinca astfel lucrurile apar si multi inca doresc sa le nege cu chit ca paginile de accesare redau realitatea;
  http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/

 3. adi

  si in Romania este la fel tot bani conduce unele biserici,cind pastorul cere lunar 25 ron pe membru,aproape 80 de dolari.

  • S-a ajuns aici, pentru ca se pune mai mare accent pe bani decat pe oameni. Circula prin Biserici urmatorul slogan : ” Lucrarea lui Dumnezeu se face cu Duhul Sfant si cu bani”…Wow, dar unde sunt oamenii? Lucrarea lui Dumnezeu o face Duhul Sfant si cu oameni ai lui Dumnezeu care vor darui tot ce au pentru aceasta.

  • marcel dogar

   wow!!! ce tare e LEUL românilor!!! 🙂 … de când sau unde 25 RON fac 80 de dolari??

 4. Nick Rosioru

  Citeste link-ul de mai jos cu privire la systemul dictatorial din bisericile noastre. (in Engleza)

  -din pacate link-ul nu e bun Nick –

 5. mike

  Pentruca oamenii iubesc mai mult lumea materiala dupa care alearga continuu , mutind focusul vieti lor . Duhul Sfint paraseste locasul din inima oamenilor – atunci satana ia hatul gindiri si actiunilor lor. Au uitat ce au promis DUMNEZEULUI CELUI PREAINALT?? nesiliti de nimeni?? …… Evrei-6-4-8… Luca -8-21.

 6. Frate Dorin Pele, puteati adaoga la articolul dvs. ca noi, Biserica Emmanuel din Phoenix trecem de peste un an printr-un cutremur cu o magnitudine chiar mai mare. Denominatia CHURCH OF GOD USA vrea sa ne inchida biserica, sa ne ia cu forta toate aseturile si sa le transfere in favoarea altei biserici Church of God deschise in Phoenix mai recent.
  Daca se intampla asta cu noi, si Romanii din R.T.O. COG nu ne ajuta la solutionarea si inchiderea acestui caz, atunci nimeni in USA nu mai e sigur. Acest cult poate veni si peste voi, va va da afara ca pastori si le va lua Romanilor totul.
  Multumesc lui Dumnezeu ca nu suntem pe timpul Inchizitiei, pentru ca acesti Americani din COG, in Numele Domnului te-ar arde pe rug sau te-ar tortura pana la moarte, si asta, pentru ei, ar fi o slujba facuta Domnului.
  Cu respect,
  Doru Levi ILIOI, Pastor, Phoenix AZ

 7. Frate Doru Levi Ilioi, sincer imi pare rau de situatia nefasta pe care o experimentati. Constat cu durere cat de „subtiri” si „subtile” sunt aceste afilieri si cat de paguboase. Recent, am aflat ceva si despre modul in care Uniunea Penticostala afiliaza Biserici. Am sa detailez aceasta intr-un articol viitor. Este trist ceea ce se intampla. Cred ca este timpul sa ne „deschidem ochii” si sa cautam sa pastram independenta Bisericilor.

  • viorel chis

   in comentariul sau:”dorinpele 30 august 2011 la 4:29″scrie;”Cred ca este timpul sa ne “deschidem ochii” si sa cautam sa pastram independenta Bisericilor.”Chiar daca ochii la unele persoane se deschid ,puterea prea putin ne apartine in influienta si decizii.Si pentru unii este greu de inteles cauza !!!Structura azi formata este bine legalizata prin legi si articole constitutionale si sper ca stii cum aceste lucruri functioneaza si puterea voturilor cum ajunge rezolvata.Pentru unii este greu de inteles si cred ca totul se intimpla prin putere divina ,dar vedem ca interesele sint perfide ,”“subtiri” si “subtile” sunt aceste afilieri si cat de paguboase.”Dar nu uita ca pentru unii sint foarte benfice si ofera un confort aparte.si cei ce beneficiaza de acest confort si putere ;tu crezi ca usor doresc sa cedeze?Nici in fata DOMNULUI ISUS HRISTOS nu au dorit sa cedeze si dorinta le a fost pe masura sa tina de scaunul lui Moise (Matei capitolul 23).Azi pentru multi este greu sa perceapa ce se intimpla si pentru cine se jertfesc financiar ,material si chiar fizic.Si daca intradevar lucrurile ar fi expuse pe intelesul multora ,foarte multi s-ar ingrozi si ar ajunge la disperare !Asa este chind unii ishi pun increderea mai mult in invatatura umana dechit ceea Scripturala.Si avertizarea este scrisa de multe sute de ani si ap.Pavel prin epistola catre Timotei descopera lucruri care au ajuns sa se intimple si in generatia noastra cu noi inshine(2 Timotei capitolul 3 si 2 Timotei capitolul 4 cu 1 la 5;Si ar trebui sa intelegem bine mesajul Scripturii fiinca unii au ajuns sa se prefaca in oi si sa foloseasca turmele pentru folosul lor dupa cum sa intimplat in poporul Israiel si TATAL CERESC CE MESAJ EXPUNE PRIN CUVINTELE SCRISE IN CARTEA LUI EZECHIEL CAPITOLUL 34?

 8. Pingback: Cutremur in Bisericile Penticostale din America (2) « Trezire si Restaurare

 9. Ioan Basa

  TRAGEDIA BISERICII VREMII SFARSITULUI.

  sau

  PASTORII CORUPTI PUSI PE CAPATUIRE PE SPATELE BISERICII

  Motto:
  -„CATELUS CU PARUL CRET….FURA RATA DIN COTET…
  EL SE JURA CA N-O FURA, DAR L-AM PRINS CU RATA-N GURA”….


  Frate Basa, imi pare rau dar nu pot sa va public comentariul d-voastra din urmatoarele motive:
  1) este tendentios
  2) contine atacuri la persoane care”miroase” a calomnie
  3) este prea lung, cu multe greseli si greu de editat
  Daca veti fi mai moderat in abordare si veti scrie comentarii mai scurte, am sa vi le public cu placere. Va multumesc de intelegere!

  • Luminita

   Ioan Basa stie …
   – imi pare rau Luminita, dar nu pot sa iti public comentariul din cauza atacului la persoana si amenintarilor pe care incercati a le prolifera. Data viitoare incearca sa vorbesti principial, cu un limbaj mai moderat si iti voi publica comentariul cu placere. Multumesc de intelegere. –

 10. Vreau sa va intreb pt ce mai puneti cereri la oameni sa lase un comentariu daca oricum ce nu va place cenzurati? Cat a cenzurat D-zeu in gradina edenului? Faceti greata comunistilor.

  • Nu stiu la ce comentariu va referiti pentru ca nu stiu sa va fi refuzat vreun comentariu pana acum. Daca exista unul, va rog sa mi-l trimite-ti pentru a vedea daca corespunde cu standardele acestui blog. Nu refuz un comentariu pe criteriul ca nu imi place. Sunt alte criterii cale le iau in considerare si care le-am enuntat deja pe acest blog. Va doresc numai bine! Fiti binecuvantat!

 11. mihai

  Romani chiar daca au plecat peste hotare le este greu sa inteleaga ca Biblia se aplica personal si ca la inviere vom sta fiecare fata in fata cu D-zeu si ca nici un pastor sau preot invatator si ce mai vreti voi no sa va mantuiasca.Doar isus Cristos care este Mare Preot si Pastorul nostru poate sa ne mantuiasca pt ca El a impacat lumea cu D-zeu prin jertfa Sa.Acum in zilele noastre conducatori tuturor cladirilor numite biserici(in Biblie biserica e formata din persoane) siau luat fiecare titlurile Domnului Isus ca sa capete credibilitate:care siau luat titlul de pastor,sau preot sau cica doctori in teologie se pun fiecare rastalmacesc Biblia ca sa insele omenirea in favoare castigurilor, averi in imparatia lui satana si ei cica va dau hrana spirituala si va fura partea materiala.Cu textele din carte lui Maleahi care se refera doar la Israeliti ei blesteama ca si Balaam pe cei binecuvantati.Cum indrazniti sa spuneti oamenilor ca sant blestemati daca nu va dau zeciuieli cand isus Cristos sa facut blestem pt fiecare ca sa avem viata vesnica!!! La fiecare om carel intalnesc pe planeta asta ai spun sa al caute pe D-zeu citind cuvantul Sau nu alergand dupa pastori popi si invatatori mincinosi.Nici o religie organizata de pe planeta asta la ora actuala nu detine adevarul.Este doar Unul care e Calea Adevarul si Viata si acela e Isus Domnul .Apostoli niciunul nu a organizat religi doar lau vestit pe Cristos.Pavel a renuntat la toate scolile lui sal cunoasca pe Cristos :cei din ziua de azi fac totul sa primeasca o diploma in teologie.Cate scoli a facut Isus sau Ioan botezatorul?,multe nu?Oameni buni cautatil pe Cristos ,doar la El puteti invata adevarul despre D-zeu restul ce se serveste pe taraba lui satana este totul foarte diluat si duce la moarte nu la viata.Exact ca in gradina Edenului,ascultatam de D-zeu vom avea viata:sau daca ascultam de satana prin invatati lui scoliti cu diplome in teologie la judecata vom culege moartea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s