Scriu aceste randuri dupa ce astazi, aici in America,  a avut loc un cutremur de pamant in Statul Virginia . Acesta s-a resimtit pe o mare parte a coastei de est a Statelor Unite. Din fericire nu au fost victime. Se pare ca a fost cel mai mare cutremur din aceasta regiune din 1897 incoace.

Si daca tot a fost cutremur astazi, atunci cred ca cel  mai potrivit cuvant  care poate sa descrie situatia din cateva Biserici Penticostale din Statele Unite este „cutremur”. Acesta , spre deosebire de cel din Virginia, se pare ca se lasa cu victime.

  Nu de mult, mi-a parvenit cateva informatii din Statul Missouri, unde la Biserica Penticostala  din Springfield Missouri nu stii cine este pastorul. Cel „ales” recent nu poate sa-si exercite „slujba” in Biserica pentru ca a primit interdictie din partea autoritatilor de a se mai apropia de cladirea Bisericii. Pastorul Corneliu Gradinariu a ajuns in aceasta situatie in urma conflictului cu  o parte din membrii Bisericii si „comitet”.

Apoi … , acum cateva zile, a circulat pe internet niste acuze foarte grave la adresa pastorului Florin Cimpean din Chicago  si a pastorului Ionica Buia din Detroit. In urma acestor acuzatii , pastorul Cimpean a raspuns aici, iar pastorul Ionica Buia s-a retras temporar din slujba, la recomandarea conducerii „Church of God”.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns „magnitudinea ” acestui „cutremur”, ca astazi un nou „soc” puternic vine din Arizona. Iata ce spune prezbiterul Ioan Basa :  „Unul din semnele vizibile care ne arata cu atata claritate ca ne apropiem vertiginos de vremea sfarsitului sunt framantarile interne interminabile, dezbinarile si rupturile si, mai ales, starea spirituala bolnavicioasa, prin care trece biserica lui Hristos in aceste zile. Ruptura tot mai vizibila care exista intre pastori si membri bisericilor evanghelice romanesti, exercitarea puterii in mod absolut si discretionar de catre multi pastori romani, largirea sferei lor de influenta si manipularea credinciosilor naivi si neinformati, jocurile murdare din culise, controlul fluxurilor banesti-financiare si insusirea frauduloasa a banilor, beneficiile personale materiale substantiale, si mai ales actiunea ostila a pastorului fata de unii membrii ai bisericii nemanipulabili, cit si formarea constienta, machiavelic, a unor diviziuni antagoniste in interiorul bisericii, pe principiul: „dezbina si imparateste”. Iata pe ce isi sprijina domnia si autoritatea,  controlul si manipularile, in timp ce-si cladeste, fara scrupule, micutul imperiu personal, sunt elementele de baza care caracterizeaza actiunile nefaste ale acestor asa-zisi „pastori”. 

Cauza principala a acestori stari de lucruri este in primul rand sistemul nescriptural, autoritar comunist, dupa care este organizata si condusa biserica.”
Referindu-se apoi la situatia din Biserica Elim din Arizona, fratele Ioan Basa relateaza urmatoarele: „Una din bisericile care este zguduita, din nou, de aceste framantari interne este Biserica Elim din Arizona, condusa de domnul  Petre Lascau.  Dupa indelungate abateri de la Invataturile Sfintelor Scripturi, de la Statutul de organizare al bisericii si de la principiile morale crestine,  in luna Aug 21, 2011, biserica i-a dat un ultimatum pastorului Lascau cerandu-i sa renunte la modul comunist de-a conduce, de-a manipula si de-a controla biserica si, mai ales,  cerandu-i sa respecte cu buna-credinta si neconditionat Statutul de organizare si de functionare a Bisericii ELIM.”

 
Se pare ca acest „cutremur” este cel mai mare de la „cutremurul” produs de aparitia cartii „Rascumpararea Memoriei”. Binenteles ca  aceste „socuri” nu ne face bine nici noua si nici celor mentionati. Nu ne ramane decat sa sugerez cateva motive de rugaciune:
1) Sa ne rugam pentru pastorii nostrii ca sa ramana tari si ancorati in Hristos.
2) Sa cercetam toate lucrurile si sa luam doar ce este bun.
3) Sa ne rugam pentru Bisericile afectate de acest „cutremur”
4) Sa ne rugam pentru comunitatea romana din America.
5) Sa ne rugam pentru o mai buna comunicare si colaborare intre pastori si membrii bisericilor.
6) Sa ne rugam pentru reformarea modului de organizare si functionare a Bisericilor Romane.
7) Sa ne rugam pentru „biblicizarea” modului de conducere din Biserici.
Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu !