„Cutremur” in Bisericile Penticostale din America (2)


Am crezut ca un articol care sa semnaleze ceea ce se intampla in Bisericile Penticostale din Statele Unite este indeajuns, dar m-am inselat. Credeam ca lucrurile vor intra in normal si Bisericile se vor bucura de pace si cu ajutorului Duhului Sfant se vor inmulti. Dar se pare ca  se intampla lucruri care intristeaza Duhul Sfant (Efeseni 4:30) :
„Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v’a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.”

Se pare ca aceste versete sunt venite din alta lume si nu ni se potrivesc noua. Astfel ca un nou „cutremur” a avut loc si s-a resimtit in Michigan si Arizona. Nu pot sa masor acum „magnitudinea” acestui „cutremur” dar vom vedea mai incolo. Doamne ai mila!

In Michigan, la Biserica „Betel” din orasul Taylor pastorul Iacoban refuza sa mai pastoreasca aceasta „turma” dupa ce  unele „oi” s-au luat la bataie din cauza unei neintelegeri dintre doua familii in legatura cu casatoria care trebuia sa aiba loc.  Dar, ca si cum nu ar fi indeajuns, incidentul s-a intalmplat la  sfarsitul unui „serviciu divin” in fata celorlalti membri. Se pare caci chiar pastorul ar fi fost bruscat. Ce vremuri! Oare ce se intampla? De ce s-a ajuns aici?

In Arizona, la Biserica Elim pastorita de fratele Petru Lascau are loc prima  Adunare Generala  dupa patru ani de „seceta”. Dar iata ce mi-a relatat unul din membrii Bisericii Elim despre modul cum au decurs lucrurile :

” In ciuda impotrivirii din partea liderilor bisericii  a anunturilor facute, cat si a scrisorilor trimise membrilor bisericii noastre, in care se specifica clar ca duminica asta nu se va intampla nimic, Adunarea Generala convocata in urma cu o saptamana a avut loc, conform prevederilor legale (67% din membrii activi, prezenti). Daca inceputul nu a fost deloc promitator, datorita intreruperilor venite din partea pastorilor bisericii (care au fraternizat cu pastorul principal), membri bisericii printr-o majoritate de voturi au decis ca vor sa discute problemele, validand astfel comisia care prezida Adunarea Generala. Cred ca acesta a fost cel mai mare soc pe care l-a suferit pastorul vazand ca totusi oamenii vor altceva dacat el. In definitiv oamenii vedeau ca lucrurile nu merg bine in biserica si ca nu se face nimic spre rezolvarea lor ci de la o zi la alta se tot „bate apa in piua” fara sa se scoata cartile si sa se joace deschis, pe masa.
  In momentul in care majoritatea au decis sa discutam la fata locului problemele bisericii si sa gasim si solutionarea lor, pastorul a lasat „garda jos”, oferind microfonul acelei comisii care conducea Adunarea Generala.
  De acolo in colo, lucrurile au decurs in limitele normalului, punctele de pe ordinea de zi jucand un rol important in discutiile care au urmat, la fiecare punct venindu-se cu argumente obiective. Dupa ce majoritatea celor prezenti au decis ca la actualul comitet administrativ sa mai fie adaugati inca 4 oameni, iar in cel pastoral sa fie inclusi (asa cum prevedea si Statutul nostru) toti cei care sunt oordinati, atat diaconi cat si prezbiteri si pastori, iar comisia de cenzori sa-si intre in atributiunile prevazute de Statut, fratii din biserica au plecat spre casele lor cu un sentiment de multumire ca s-a realizat ceva. Nu de multe ori am vazut la incheierea unor astfel de sfaturi fratesti, oamenii sa mearga acasa cu zambetele pe buze, insa de data asta datorita interventiei lui Dumnezeu, acest lucru s-a intamplat.
Inca o data am vazut cum Dumnezeu ramane credincios promisiunilor sale, chiar daca pentru putina vreme intarziase raspunsul din partea Lui.
 Slavit sa fie Dumnezeu pentru gandurile de pace care le are cu privire la noi!!!”

Aceasta se intampla acum 2 saptamani. In schimb ieri, adica duminica 11septembrie, …s-a intamplat ceva neprevazut, …ce?; cum?…; un nou „atac terorist” de 9/11? Nu chiar, dar nici departe. Se pare ca in urma acestui „atac” instrumentat de diavolul , ca nu vad pe altcineva, manifestat prin „rupere” de biserica se ” naste” o noua biserica care, culmea ironiei, se numeste: „Agape Christian Center”!!! Wow…? Agapeee? Oamenii acestia stiu ce inseamna acest cuvant?

Trebuie sa ma opresc aici acum , dar voi reveni.  Doamne ai mila!

Fratilor, trebuie sa repet ce am spus in celalalt  articol :

Se pare ca acest “cutremur” este cel mai mare de la “cutremurul” produs de aparitia cartii “Rascumpararea Memoriei”. Binenteles ca  aceste “socuri” nu ne face bine nici noua si nici celor mentionati. Nu ne ramane decat sa sugerez cateva motive de rugaciune:

1) Sa ne rugam pentru pastorii nostrii ca sa ramana tari si ancorati in Hristos.
2) Sa cercetam toate lucrurile si sa luam doar ce este bun.
3) Sa ne rugam pentru Bisericile afectate de acest “cutremur”
4) Sa ne rugam pentru comunitatea romana din America.
5) Sa ne rugam pentru o mai buna comunicare si colaborare intre pastori si membrii bisericilor.
6) Sa ne rugam pentru reformarea modului de organizare si functionare a Bisericilor Romane.
7) Sa ne rugam pentru “biblicizarea” modului de conducere din Biserici.
Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu !
Anunțuri

10 comentarii

Filed under Influente seculare, Influiente capitaliste, Leadership/Conducere

10 responses to “„Cutremur” in Bisericile Penticostale din America (2)

 1. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 2. marcel dogar

  Dorin,

  de cele mai multe ori adevărul este pe muchia monedei.

  Tu ai prezentat aici mică părticică (impresiile UNEI persoane) dintr-o faţă a monedei. Corect ar fi să prezinţi şi o mică părticică din cealaltă…

  Apropos de „Agape”…

  cu ceva timp în urmă am văzut un film (like dandelion dust) despre un copil dat spre adopţie de mama lui din cauza condiţiilor grele (tatăl tocmai intrase la închisoare pentru 10 ani, etc.)

  Mai târziu, această mamă a încercat să-şi recapete băiatul, care, bineînţeles nu-şi cunoştea decât părinţii actuali şi pe care îi iubea cu toată inima.

  În final, când mama biologică a înţeles care este dorinţa copilului ei şi ce este cel mai bine pentru el, a rugat-o pe mama adoptivă să-i transmită copilului un singur lucru: că are două mame; una care l-a iubit aşa de mult încât nu a putut renunţa la el şi a doua, care l-a iubit aşa de mult, încât a trebuit s-o facă.

 3. Marcel, sunt deschis si pentru cealalta”fata a monedei”. Astept chiar cu interes reactia lor.
  In ce priveste exemplul dat referitor la „agape” nu este relevant. Ceea ce ai prezentat tu este varianta seculara a dragostei. Modelul suprem este Hristos. El ne-a iubit asa de mult incat a murit pentru noi. El a ales sacrificiul suprem pentru a ne salva. Ce se intampla daca Isus ne abandona? Din pacate, sunt pastorii astazi care nu sunt dispusi la in astfel de sacrificiu. Isi aleg „oitele” mai instarite si mai „sanatoase” care , daca se poate, chiar sa-si sea viata pentru pastor si nu invers. Trist!

  • marcel dogar

   Dorin,

   eu cred că este relevant, deoarece şi Tatăl şi-a lăsat fiul să plece şi nu l-a ţinut cu forţa, apoi chiar şi Domnul Isus – cu toate că a murit pentru toti oamenii – i-a învăţat pe apostoli că în unele locuri vor trebui să-şi scuture praful de pe picioare. El singur a făcut-o (înţelegem de printre rânduri) în Nazaret. Asta tot Agape este… a-i lăsa omului libertatea de a alege ceea ce vrea.

   Eu sunt de părere că ceea ce afirmi tu nu se potriveşte, deoarece Isus a adus o jertfă universal-valabilă, dând fiecărui om posibilitatea (dreptul) de a beneficia de ea, nesilind însă pe nimeni. Tradus în contextul nostru ar fi cam aşa: Petrică Lascău este şi rămâne pastor, nu a renunţat la acest sacrificiu, la slujire, dar dă libertate oricui doreşte să beneficieze de slujirea sa.

   „Din pacate, sunt pastorii astazi care nu sunt dispusi la in astfel de sacrificiu. Isi aleg “oitele” mai instarite si mai “sanatoase” care , daca se poate, chiar sa-si sea viata pentru pastor si nu invers.”

   Chiar crezi că Petrică Lascău şi-a ales astfel de oameni când a plecat? Eu am crezut că „oiţele mai înstărite” au rămas, că doar ele au plantat biserica…

   • Frate Marcel, nu vreau sa ma „cramponez” de cazul Petru Lascau ci doar am vrut sa semnalez faptul ca exista probleme reale in Bisericile Penticostale care se pot rezolva doar prin rugaciune, dragoste, pocainta si puterea Duhului Sfant. Observ ca atat pastorii si ceilalti lucratori pe deoparte, cat si simpli membrii pe de alta parte, vin in astfel de cazuri cu scuze foarte ieftine si justificari de tot felul. Problema de fond este pacatul si lipsa de dragoste. “Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi în firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste. Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Dar dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama ca să nu fiţi nimiciţi unii de alţii. Zic dar, umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti” (Galateni 5:13-16).

 4. viorel chis

  Se vede ca jocurile au inceput sa traga sforile si cei sinceri cad in mari capcane iar cei firesti primesc mai multa slava si popularitate;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Pentru multi aceste lucruri sint greu de conceput si altele sint acoperite si mai bine ;
  http://christ4ro.com/2011/06/17/calomniile-pastorului-cristian-ionescu-sunt-con%C8%99tiente-calculate-%C8%99i-deliberate/
  Si interesant este ca este putere si de comentare in urma subiectelor aparute astfel;
  http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/#comment-60483
  fiinca conetiile si nepotismul este puternic si puterea DUHULUI SFINT azi mai putin poate sa fie prezent fiinca vedem ca faptele firii se doresc sa fie mai presus dechit RODUL DUHULUI SFINT!!Dar sa nu uitam despre ce este scris in apocalipsa 20 cu 11 la 15.

  • Frate „viorel chis”, nu prea am inteles ce vreti sa spuneti. Expresia : „Se vede ca jocurile au inceput sa traga sforile…” este un exemplu elocvent. Va rog sa incerati sa nu va sofisticati vorbirea ca sa putem intelege ce doriti sa ne comunicati. Nu de alta dar nu am timp sa va editez comentariile. Va multumesc de intelegere!

 5. nobody

  Daca „plantarea” acestei noi biserici este lucrarea Domnului se va vedea…dar daca a fost facuta doar din ambitii personale ..nu o sa dainuiasca..Domnul sa aiba mila!!!

 6. viorel chis

  Stimate frate”dorinpele”nu doresc sa sofistic vorbirea si nici mesajul.Si raspunsul direct se va gasi in curind tot de pe paginile internetului fiinca timpul alaturi de indelunga radare a DOMNULUI ISUS HRISTOS ne ajuta sa primim si raspunsul final.Dar inca cunoastem in parte si slujim conditionat.Tatal-Ceresc se judeca cu Satan de chind a cazut prima pereche in Pacat si mereu se judeca !!Si chiar daca este scris in Scriptura acest lucru nu intelegem si nici nu percepem de ce mereu aceste probleme sint si apar.Si atita timp chit „Satana se preface într-un înger de lumină ” si „slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii”,atunci sa avem o mare grija si sa deschidem bine ochii.Si prin subiectul (3) incepi sa faci descoperirile care trebuie .,insa va fi greu sa implici persoanele cu nume si actiune din multe motive.Doresc sa fii luminat si plin de putere divina pentru a putea face fata incercarilor care apar in viitorul apropiat .Chit despre mesaje ,daca crezi ca i-ti greuneaza Blogul ;detii toata puterea de a le ignora si pune deoparte!!!!Multumesc pentru atentia acordata si scuze pentru timpul sacrificat pentru citire ,accesare si postare!!!

 7. viorel chis

  Iata ca timpul trece si multe lucruri incep sa se limpezeasca!!Puterea pacatului se gaseste doar in puterea noptii si in inima celor ce ajung de fac faradelegea si se compromit in mesajul divin!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s