Cand ti-a facut pastorul tau ultima vizita pastorala?


In ultima vreme am tot auzit aceasta intrebare si m-am gandit ca ar fi bine de a lua „pulsul” comunitatii” virtuale”. Va fi interesant de discutat pe marginea acestui subiect.

8 comentarii

Din categoria Leadership/Conducere, Sondaje

8 răspunsuri la „Cand ti-a facut pastorul tau ultima vizita pastorala?

 1. De ce nu ati introdus si varianta de raspuns cu „NICIODATA” ? Cred ca sunt destui enoriasi care ar bifa acest raspuns, avand in vedere ca discutam despre „VIZITA PASTORALA” nu despre VIZITE de CURTOAZIE.

 2. viorel chis

  Faptul ca Bisericile au ajuns la numere de 200 -1300-ori mii sau zeci de mii ,pastorirea devine imposibila in puterea divina.Multi cred ca numarul cel mai mare expune binecuvintarea Bisericii.Este o mentalitate implementata in ghindul oamenilor de catre Satan si ingerii lui care se prefac in ingeri de lumina ;2 Corinteni 11;”14Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
  15Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.”Ori ce Biserica care reprezinta madularele lui Hristos ,detine si faptele si puterea DOMNULUI ISUS HRISTOS.Cei firesti se intereseaza dupa lucrurile si scopurile firesti si rezultatul este pe masura .Iar „24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
  25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
  26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii.”Pastorii ar trebui sa inteleaga mesajul si in slujba pe care au ajuns sa o detina sa inteleaga ce inseamna adevarata pastorire si cu ce scop se face.Dar multi uita de oile ratacite ,ranite ,slabe si bolnave.Azi multi au devenit ca cei descrisi in Ezechiel 34 si uita ca DUMNEZEU -TATAL are un mesaj aparte pentru ei;
  „1Cuvîntul Domnului mi -a vorbit astfel:
  2,,Fiul omului, prooroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Prooroceşte, şi spune-le lor, păstorilor: ,Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Vai de păstorii lui Israel, cari se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma?
  3Voi mîncaţi grăsimea, vă îmbrăcaţi cu lîna, tăiaţi ce e gras, dar nu paşteţi oile.
  4Nu întăriţi pe cele slabe, nu vindecaţi pe cea bolnavă, nu legaţi pe cea rănită; n’aduceţi înapoi pe cea rătăcită, nu căutaţi pe cea pierdută, ci le stăpîniţi cu asuprire şi cu asprime!
  5Astfel ele s’au risipit, pentrucă n’aveau păstor; au ajuns prada tuturor fiarelor cîmpului, şi s’au risipit.
  6Turma Mea rătăceşte pe toţi munţii şi pe toate dealurile înalte; oile Mele sînt risipite pe toată faţa ţării, şi nimeni nu îngrijeşte de ele, nici nu le caută!„
  7De aceea, păstorilor, ascultaţi Cuvîntul Domnului!
  8,,Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, pentrucă oile Mele au ajuns de jaf şi sînt prada tuturor fiarelor cîmpului, din lipsă de păstor, pentrucă păstorii Mei n’au nicio grijă de oile Mele, ci se păşteau numai pe ei înşişi, şi nu păşteau oile Mele„, –
  9de aceea, păstorilor, ascultaţi Cuvîntul Domnului!
  10Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,,Iată, am necaz pe păstori! Îmi voi lua înapoi oile din mînile lor, nu -i voi mai lăsa să-Mi pască oile, şi nu se vor mai paşte nici pe ei înşişi; căci Îmi voi izbăvi oile din gura lor, şi nu le vor mai sluji ca hrană!„
  11Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,,Iată, mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele, şi le voi cerceta!
  12Cum îşi cercetează un păstor turma cînd este în mijlocul oilor sale împrăştiate, aşa Îmi voi cerceta Eu oile, şi le voi strînge din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua plină de nori şi negură.
  13Le voi scoate dintre popoare, le voi strînge din felurite ţări, şi le voi aduce înapoi în ţara lor; le voi paşte pe munţii lui Israel, dealungul rîurilor, şi în toate locurile locuite ale ţării.
  14Le voi paşte pe o păşune bună, şi stîna lor va fi pe munţii cei înalţi ai lui Israel; acolo se vor odihni într’un staul plăcut, şi vor avea păşuni grase pe munţii lui Israel.
  15Eu însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă, zice Domnul Dumnezeu.„
  Se vede ca inca DUMNEZEU-TATAL ingaduie ca Bisericile sa fie conduse de pastori pentru lapte,lina si un chistig financiar ce asigura un confort aparte pentru unii in loc de slujire si sarificare(Matei 20 cu 25 la 28.),dar curind toate aceste lucruri au sa se schimbe si sa nu uitam mesajul din apocalipsa 20 cu 11 la 15 .

 3. Pingback: Pastoratie “pompieristica” sau/si “selectiva”? « Trezire si Restaurare

 4. Pingback: Sondaj: Cand ti-a facut pastorul tau ultima vizita pastorala? | Trezire si Restaurare

 5. ionas elim

  sunt sigur ca un text biblic care sa spuna ca pastorii trebuie sa faca „vizite” regulate la oile lor il veti gasi…dar nu in biblie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s