Sase motive pentru care tinerii crestini parasesc Biserica


In ultimul sondaj efectuat de Barna Group gasim cele sase motive pentru care tinerii crestini din America parasesc bisericile :

1) Bisericile par a fi exagerat de protective.

2) Experientele tinerilor in contextul crestin sunt superficiale . O treime din ei spun ca Biserica este plictisitoare. Un sfert din cei interlievati considera credinta ca fiind nerelevanta pentru cariera si interesele personale.

3) Bisericile devin antagonice stiintei. Un sfert din ei, considera crestinismul ca fiind anti-stiinta.

4)  Experientele tinerilor crestini asociate cu sexualitatea sunt de cele mai multe ori simpliste si condamnabile.

5) Lupta cu natura exclusivista a crestinismului.

6) Biserica este perceputa ca fiind neprietenoasa cu cei care se indoiesc.

http://www.barna.org/teens-next-gen-articles/528-six-reasons-young-christians-leave-church

5 comentarii

Din categoria Decadere spirituala

5 răspunsuri la „Sase motive pentru care tinerii crestini parasesc Biserica

 1. angie

  tineri pleaca din vina parintilor care nu au stiut sa cultive in ei dragoste pentru Dumnezeu,nu au fost lumina.Daca in familia lor tineri si-ar fi vazut tatal si mama rugandu-se impreuna ,daca ar fi vazut Cuvantul Domnului citit,daca ar fi vazut pace si intelegere ar intelege ca doar Domnul este sansa lor spre fericire.Dar din nefericire ceea ce vad tineri la parinti ,la lideri spiritualieste o forma de evlavie,o credinta superficiala,o stare de caldicel .inimi impartite.BISERICILE SUNT PLINE DE OAMENI MORTI SPIRITUALI,DE CALAUZE OARBE,DE PACAT SI NEASCULTARE.

 2. Ai dreptate. Parintii au partea cea mai mare de vina. O alta parte de vina o au bisericile pentru ca nu mai au acea putere divina care atrage oamenii la Hristos. Multe din bisericile de astazi au tot ce vrei inafara de puterea lui Dumnezeu. Este nevoie de puterea transformatoare a Duhului Sfant.
  Totusi este bine sa nu dramatizam lucrurile pentru ca sunt si tineri devotati lui Dumnezeu. Dumnezeu sa-i foloseasca pentru a fi „parghii a fapturilor vii” , adica sa-i foloseasca ca sa-i atraga si pe altii la Hristos.

 3. angie

  In orice popor Dumnezeu are o ramasita credincioasa,dar pentru ca cei multi sunt firesti sunt o cauza a plecari multor tineri din Biserica,Recent am vazut un reportaj video despre acest subiect (Agnus dei-Divided) si am inteles si mai mult cat de mult gresim fata de tineri.De mici, copiii sunt despartiti de parinti si pusi in grupe invatati de oameni adesea fara experienta spirituala iar rolul tatalui de-a educa copilul este preluat de pastori de tineret,invatatori.Faptul ca tatal nu mai este preot in casa lui are un mare impact asupra tinerilor,care nu au o pilda vizibila.Ce vad ei? un tata dezinteresat de lucrurile spirituale,o mama obosita,certuri,nemultumiri…

 4. marian

  dragi prieteni…. biserica este conceputa pentru a fii un sprijin bun ptr fiecare dintre noi.pentru oricine doreste sa aiba o viata curata,noua si frumoasa alaturi de familia de trup, cat si cea mare- biserica. e adevarat ca sunt momente in viata cand crestinismul cu tot ce este in el te poate plictisii la un momentdat, insa trebuie sa stii cum sa traiesti in crestinism. plictiseala pe calea credintei o aduce nevegherea asupra Cuv. lui Dumnezeu, lipsa rugaciunilor, lipsa partasiei cu Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfant. Lipsa prietenilor care-L cunosc cu adevarat pe Dumnezeu. lipsa partasiei cu cei de varsta ta dar si cu cei mai mari. lipsa parintilor credinciosi si sprijinul acesora. eu fac lectii biblice cu copii dintr-o comuna si ii indemn pe copii sa se apropie de parintii lor. nu le spun cum s-o faca ci doar sa o faca. nici-o data nu ma privesc si nici nu m-am privit ca fiind cel mai bun ajutor pentru ei. cu ei sunt prieten, ptr ei invatator, cu ei ucenici in imparatia lui Dumnezeu. in ziua de azi diavolul reuseste foarte repede sa distruga placerea tinerilor de a ramane in mijlocul familiei lui Dumnezeu din cauza acestor motive scrise mai sus cat si din cauza ca, zic ei :,,daca suntem crestini nu ne putem distra cum se distreaza cei din lume”. dar…dragi prieteni…adevaratii crestini se pot bucura de viata cat si aici cat si-n cerul sfant al lui Dumnezeu. daca pacatosii traiesc doar sa se distreze aici unde totu-i trecator in cer adevaratii crestini ce au rabdat totul ptr Cristos se vor distra mult mai mult, mult mai bine. Distractia din imparatia cerurilor o incepem de aici chiar daca nu credem. chiar daca suferim di cauza Lui multe noi tot ne bucuramde El pe acest pamant. in cer va fii continuarea, cat pentru cei ce au ales lumea vor suferii amarnic chinul groaznic al diavolului, cat si el insusi. atunci vom vedea cine a avut intelepciunea lui Dumnezeu in el. succes pe calea credintei, nu dati inapoi pentru ca nu se merita. pentru El pana la moarte. orim moartea ne va duce mai repede in imparatie cerurilor pe cei ce am ramas langa Dumnezeu.Dumnezeu sa va intareasca si sa va binecuvinteze.

 5. marian

  bisericile pe care le critici prietene sper sa nu aiba in millocul lor si biserica unde mergi tu. atunci si tu vei avea vina ce-o poarta aceste biserici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s