15 Reforme De Care Are Nevoie Miscarea Penticostala/Carismatica! (1)


J. Lee Grady este  autor,  jurnalist  si lucrator ordinat. Timp de 17 ani a lucrat pentru revista Charisma, una dintre cele mai larg distribuite publicatii evanghelice crestine din America , si a lucrat ca redactor  a cestei reviste timp de  11 ani. El este autorul a patru carti, inclusiv „10 minciuni pe care Biserica le spune  femeii”. Lee si sotia sa, Deborah au  patru fiice. Ei locuiesc in Florida.

Recent a scris un articol in Charisma Magazine care mi-a atras atentia, mai ales prin abordarea transanta si clara fata de reforma necesara in Miscarea Penticostala/Carismatica.  A intocmit o lista de 15 Reforme imperativ necesare. Am sa le pun aici atat in romaneste cat si in engleza . Mai intai doar primele 5:

1.  Sa reformam teologia noastră. Duhul Sfant este a treia persoana a Sfintei Treimi. El este Dumnezeu si El este Sfant. El nu este o „ea ” sau un „el”. El nu este o greseala grosolana sau o prostie, o forta, sau o putere innascuta. Noi trebuie sa incetam in al mai manipula, comanda  si arunca imprejur.

2. Sa ne intoarcem la Biblie. Cuvantul lui Dumnezeu este fundamentul  experientei crestine. Orice experienta dramatica, indiferent de cat de spirituala ar parea sa fie, trebuie sa fie testate de catre Cuvantul lui Dumnezeu  si discernamantul Duhului Sfant. Viziunile, visele, profetiile si orice intalniri cu îngerii trebuiesc sa fie in conformitate cu Scriptura. Daca noi nu le vom  testa  vor  putea ajunge sa  raspandesca deceptie si inselaciune.

3. E timpul pentru asumarea responsabilitatii  personale . Noi, carismaticii,  trebuie sa ne oprim sa mai dam vina pe demoni pentru orice. Oamenii sunt, de obicei, problema.

4. Nu te mai juca jocuri. Lupta spirituala este o realitate, iar  noi nu o sa reusim sa cistigam lumea pentru Hristos doar  strigand la „capeteniilor” demonice. Noi trebuie sa ne rugam, sa predicam si să perseveram pana vom vedea  victoria finala.

5. Opriti neghiobia sau prostia . Cei care lovesc, palmuiesc sau imping pe altii in timpul rugaciunii, ar trebui sa li se ceara sa stea jos  pana cand vor invata ca  blandetea este  roada  Duhului Sfant.

….In honor of Reformation Day, I’m offering my own list of needed reforms in our movement. And since I can’t hammer these on the Wittenberg door, I’ll post them online. Feel free to nail them everywhere.

1. Let’s reform our theology. The Holy Spirit is the third person of the Trinity. He is God and He is holy. He is not an “it.” He is not a blob, a force, or an innate power. We must stop manipulating Him, commanding Him and throwing Him around.

2. Let’s return to the Bible. The Word of God is the foundation for the Christian experience. Any dramatic experience, no matter how spiritual it seems, must be tested by the Word and the Holy Spirit’s discernment. Visions, dreams, prophecies and encounters with angels must be in line with Scripture. If we don’t test them we could end up spreading deception.

3. It’s time for personal responsibility. We charismatics must stop blaming everything on demons. People are usually the problem.

4. Stop playing games. Spiritual warfare is a reality, but we are not going to win the world to Jesus just by shouting at demonic principalities. We must pray, preach and persevere to see ultimate victory.

5. Stop the foolishness. People who hit, slap or push others during prayer should be asked to sit down until they learn gentleness is a fruit of the Holy Spirit.

Source : Charisma Magazine

7 comentarii

Din categoria Reforma

7 răspunsuri la „15 Reforme De Care Are Nevoie Miscarea Penticostala/Carismatica! (1)

 1. It’s time for personal responsability. O yeah, you are more then right
  GBY

 2. Pingback: 15 Reforme De Care Are Nevoie Miscarea Penticostala/Carismatica! (2) | Trezire si Restaurare

 3. Pingback: 15 Reforme De Care Are Nevoie Miscarea Penticostala/Carismatica! (3) | Trezire si Restaurare

 4. Pingback: 15 Reforme De Care Are Nevoie Miscarea Penticostala/Carismatica! | B a r z i l a i – e n – D a n

 5. Pingback: B a r z i l a i – e n – D a n

 6. Nicolae Radoi

  Reformă carismatică? Să fim serioși!
  http//:radoinicolae.blogspot.com

 7. viorel chis

  Pentru a ajunge la astfel de reforme si puterea DUHULUI SFINT sa lucreze in Biserica ,trebuie sa fim adevarati ucenici ai DOMNULUI ISUS HRISTOS si adevarati fii ai TATALUI CERESC.Acest lucru se poate implini chind se va ajunge la noua personalitate si intelege mesajul din 1 Petru capitolul 2;”1. Lepadati, dar, orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire; 2. si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire, 3. daca ati gustat in adevar ca bun este Domnul. 4. Apropiati-va de El, Piatra vie lepadata de oameni, dar aleasa si scumpa inaintea lui Dumnezeu. 5. Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. ”
  Dar acest lucru nu se poate implini cu persoane cu interes firesc si fara de lepadare de sine in puterea slujirii!!Pentru multi este greu de inteles ca in cadrul multor biserici au ajuns la conducere slujitori dupa cum este scris in 2 Corinteni capitolul 11 cu 15,care prin puterea sistemului de azi detin privilegiile si puterea de conducere dupa cum au detinut preotii ,carturarii si fariseii pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS(Matei capitolul 23 ) si multimile de azi au ajuns sa fie multumite cu programele formale si bine pregatite ca cele in partidele politice unde multimile au ajuns sa asculte si sa bata din palme!!!!Timpurile sint grele dupa cum au fost si pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS si multimile prea putin inteleg puterea si formalitatea care ajunge sa conduca mersul Biserici.Conectiunile se exptind prin putere de uniuni si de grupari in care foarte multi au ajuns sa formeze conferinte pastorale in care i-si structureaza bine programele si modul de a-si forma comitete prin care sa fie o influienta de stabilitate in conducere si manipulare !!greu de crezut ,dar adevarul acesta este si din aceasta cauza s-a ajuns la un mare impas in care puterea DUHULUI SFINT este blocata si nici nu se poata ajunge la exemplul primei Biserici crestine formate sub puterea divina si conduse de DOMNUL ISUS HRISTOS(Evrei capitolul 12 cu 1 la 29.Si sa nu uitam de mesajul din Iacov capitolul 1 ;”16. Nu va inselati preaiubitii mei frati: 17. orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare. 18. El, de bunavoia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui.
  19. Stiti bine lucrul acesta, preaiubitii mei frati! Orice om sa fie grabnic la ascultare, incet la vorbire, zabavnic la manie;
  20. caci mania omului nu lucreaza neprihanirea lui Dumnezeu.
  21. De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele.
  22. Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri. 23. Caci, daca asculta cineva Cuvantul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om care isi priveste fata fireasca intr-o oglinda,
  24. si, dupa ce s-a privit, pleaca si uita indata cum era.
  25. Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.
  26. Daca crede cineva ca este religios, si nu-si infraneaza limba, ci isi insala inima, religia unui astfel de om este zadarnica.
  27. Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume.”Prin intelegerea si trairea acestor mesaje se poate ajunge la reforma si puterea DUHULUI SFINT care poate sa ne transforme in o noua personalitate ;efeseni 4 cu 22 la 32.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s