„Biserica de astăzi trebuie să facă față la 5 provocări mari…”


Spicuiri din mesajul lui Robert Pagett de la Conferinta Nationala a pastorilor din Romania, consemnate de Vasilica Croitorul pe blogul sau Rascumpararea Memoriei :
1) Apatie spirituală (Spiritual emptiness)
2) Corupție la nivelul conducerii
3) Sărăcie
4) Boli
5) Lipsa de educație

Soluțiile sugerate de vorbitor pentru aceste provocări au fost:

1) Plantarea unor biserici sănătoase
2) Echiparea unor lideri spirituali
3) Sprijinul oferit celor săraci
4)Asistență pentru cei bolnavi
5) Educarea generației tinere

Foarte inspirat si realist, in acelasi timp, Robert Pagett. Cand un pastor roman va pune „punctul pe i” in aceaasi maniera. Sa le luam pe rand.

1) Apatie spirituala ?  Nu la noi, la romani. Bisericile „infloresc”. Se „unionizeaza”  in toate directiile. Programele sunt tot mai frumoase si artistice. Triumfalismul este la el acasa. Despre ce ne vorveste asta? Din pacate are mare dreptate. El nu se uita la lucrurile de fatada ci la problema de fond a lucrurilor. Cine va lua seama?

2) Coruptie la nivelul conducerii? Asta este prea de tot. Cum si-a putut permite acest frate Robert sa creeze aceasta imagine negativa despre cei din  conducerea Bisericilor.  Sa distruga chiar asa aura „unsilor” Domnului. Chiar asa? Acest frate cred ca  ar trebui penalizat si marginalizat. Probabil ca deja s-au  autosesizat si au facut plangere la Assemblies Of God. In fine, cred  ca aceasta este o problema alarmanta care necesita o rezolvare urgenta. Ramane de vazut daca este cu cine… Doamne ajuta!

 3) Sărăcie.4) Boli.5) Lipsa de educație . Se pare ca in sfarsit, cel putin o parte  dintre noi, romanii, ne-au dat seama ca nu suntem cei mai saraci si oropsiti oameni de pe planeta. Ba mai mult, am inceput sa mergem in cele mai indepartate tari ale lumii si sa oferim sprijin celor saraci, celor in nevoi si lipsiti de educatie. Sa nu uitam de cei de acasa si de cei de langa noi. Doamne tine-ne naravul acesta!

Subscriu la solutiile sugerate de vorbitor.

 

Un comentariu

Din categoria Forme/Structuri de conducere, Leadership/Conducere, Reforma

Un răspuns la „„Biserica de astăzi trebuie să facă față la 5 provocări mari…”

  1. ange

    Rolul Biserici nu este nici de-a ridica cladiri impunatoare ,nici de-a face programe ,dar pentru ca lipseste viata spirituala si pentru ca s-a ajuns la sute de membri si chiar mii intr-un singur lacas de cult nu se mai pot pastori sufletele eficient ci totul este la gramada.Relatia pastorului cu turma este aproape inexixtenta,pentru ca este peste puterile lui sa vada atatea sute de suflete.Mult mai bine era sa fie locasuri mici cu putini frati si surori (o suta maxim) peste care sa fie un om a lui Dumnezeu care sa vegheze eficient.Astfel nu ar mai aparea nici atata coruptie si gandromanie religioasa.Daca am fi cautat sa punem oameni plini de Duhul Sfant ,purtatori de daruri spirituale peste turma Domnului altfel era viziunea si lucrarea Biserici Domnului.Gresala care s-a facut este ca nu ne-am lasat calauziti de Duhul Sfant ci de mandrie si fire.Domnul sa aiba mila …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s