Amestecul Uniunii Penticostale Romane in „treburile interne” ale Bisericilor locale


Uniunea Penticostala Romana  incearca sa convinga Bisericile independente ca nu se amesteca in „treburile” lor  interne. Pentru a fi mai convingatori au introdus in Statutul lor Secţiunea 5.1″ : „  Corporaţia nu va deţine nici un interes faţă de proprietatea sau bunurile personale ale vreunei biserici locale. Fiecare biserică locală, ca entitate independentă, este singurul deţinător al bunurilor şi proprietăţii ei. Singura relaţie dintre bisericile locale şi corporaţie constă în unitatea credinţei şi în părtăşia spirituală reciprocă.”

Suna bine din punct de vedere teoretic, cel putin pana aici, dar din punct de vedere practic ne explica chiar presedintele Uniunii intr-un „interviu” luat de unul din vicepresedinti (Vezi aici) : „ …În timp ce bisericile îşi păstrează autonomia, renunţă totuşi la o stare de independenţă totală, şi intră sub autoritatea mărturisirii de credinţă penticostală, în timp ce slujitorii bisericii dau socoteală, şi pot fi traşi la răspundere în faţa unui for superior…”

Deci , va sa zica, Bisericile independente isi pierd independenta totala!!! Dar de ce? Pentru ca sa intre sub autoritatea Uniunii Penticostale Romane!!! Multumim pentru „purtarea de grija  parinteasca” , … dar nu servim. Singura autoritate sub care Bisericile locale trebuie sa intre este autoritatea lui Hristos si nicidecum sub autoritatea unei corporatii cladita pe un sistem piramidal si de obarsie comunista. Culmea ironiei, la inceputul „interviului, acelasi presedinte condamna  „sistemul politic comunist, totalitar „. Dar iata ce spunea :

„Cei mai mulţi penticostali Români, plecaţi fiind de sub apăsarea regimului comunist, au evitat afilierea lor cu alte organizaţii. Această rezervă a fost rezultatul mai multor cauze:

Frica de organizaţii străine care nu-i înţelegeau pe românii scăpaţi de jugul comunist. Sistemul politic comunist, totalitar, poate cu uşurinţă să fie transferat şi adoptat de un oarecare sistem religios. Ceea ce a reprezentant pentru lumea politică comunismul, aceea poate să însemne pentru Biserică (organismul spiritual al lui Christos), un sistem rigid, piramidal;

Lipsa de încredere în sisteme centralizate ce pot fi cu uşurinţă corupte. Chiar dacă dorinţele şi intenţiile unei organizaţii sunt la început bune, omul este predispus căderii şi manipulărilor politice care în final, şi din nefericire, lucrează în detrimentul bisericilor locale. În contrast cu acestea, atunci când autoritatea organizaţiei este limitată, iar membrii bisericilor locale sunt proprietari şi administratori ai bunurilor lor comune, se creează un context prielnic de eliminare a corupţiei;…”

Dezacordul in afirmatii continua cu nonsalanta in „Secţiunea 5.2″ :  ” Implicarea corporaţiei în biserica locală este doar în vederea sfătuirii, are caracter consultativ nu executiv şi se produce numai la solicitarea comitetului bisericii locale. Dacă la un moment dat se naşte un conflict între decizia luată de corporaţie şi decizia luată de o biserică locală, atunci va predomina decizia luată de biserica locală, excepţie fiind deciziile luate cu privire la etica şi moralitatea unui Slujitor Ordinat.”

Deci la inceputul sectiunii ne spun ca  implicarea corporatiei este doar in vederea sfatuirii, ca mai apoi sa ne arate cum se amesteca in rezolvarea unui conflict ivit in Biserica locala. Ba mai mult, slujitorii ordinati  sunt absolviti de a da socoteala Bisericii locale si „haruiti” sa dea socoteala unei alte organizatii. Asta da unionizare de interese ecleziastice.

Fara doar si poate ca  aceasta organizatie a fost conceputa gresit de la inceput si fara o viziune clara. Interesele lor au fost tinute ascunse de ani de zile pentru ca nu converg cu interesele Bisericilor independente. Acum cand lucrurile ies la lumina, mesajele lor sunt „colorate”  si in contradictoriu pentru ca nu stiu cum sa se justifice inaintea oamenilor carora le „slujesc”.

VA URMA

Alte articole care dezbat acelasi subiect :

Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America
De unde a aparut un „cult penticostal” In Statele Unite ale Americii si Canada?
Incredibil! Uniunea Penticostala afiliaza Biserici fara acordul lor?!…”Cutremur” in Bisericile Penticostale din America
Practici comuniste in „bisericile noastre”

12 comentarii

Din categoria Influente seculare, Influiente comuniste, Romanii in America, Uniunea Penticostala Romana

12 răspunsuri la „Amestecul Uniunii Penticostale Romane in „treburile interne” ale Bisericilor locale

 1. Cred ca in spatele acestui paravan aparent religios,se ascunde de fapt o cu totul si cu totul alta excrocherie nu chiar atat de curata si de nevinovata pe cat ar vrea conducerea Uniunii Penticostale sa credem noi….
  Cunoscandu-l pe Cornel Avram si cunoscand cam de ce este el in stare, cred ca scopul acestei organizatii este doar de-a solicita subventionari financiare si granturi din partea guvernului american, bani de care vor avea cunostinta si vor beneficia doar intr-un grup foarte restrans de smecherasi.
  Si se pot primi astfel granturi de milioane de dolari ,doar aratand guvernului american marimea acestei organizatii si scopurile ei minunate de ajutorare a bisericilor „dezorientate”, din america sau romania.
  Spun aceste lucruri in calitate de fost director al unei mari organizatii non-profit crestine americane, organizatie care a obtinut granturi de milioane de dolari de la guvernul american.
  Probabil ca majoritatea celor care au aderat la aceasta miscare a Uniunii Penticostale, habar nu au despre ce se lucreaza in spatele ei.
  Imi pare rau doar ca in aceasta afacere murdara au intrat si unii oameni pentru care am inca un oarecare respect.

  ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos.

  • Nu cunosc astfel de inginerii la care face-ti referire dar cine poate sa stie… Spun si eu la randul meu ca e pacat ca unele organizatii crestine isi pierd din credibilitate din cauza lipsei de trasparenta, a practicilor dubioase si lipsa de viziune coerenta. Pacat! Lumea care ne inconjoara are nevoie de „lumina” si „sare” . Doamne fa-ne „lumina” si „sare”.

 2. Cornel Marinau

  Unde sint prorocii?Cei cu dar de descoperire?Cei ce au darul „…deosebirii duhurilor…”Stim de ce duh sintem calauziti?Stim ca trebuie sa ne impotrivim …”uneltirilor diavolului….sa tinem piept…sa raminem in picioare dupa ce v-om fi biruit totul…sa ne inarmam cu toata armatura lui Dumnezeu.”Stim ca sint duhuri de manipulare, de viclenie de fatarnicie ,de lingusire,de prefacatorie etc .Toate acestea sint stari pacatoase create de duhuri rele specializate.Ele pot sa se ”….prefaca in inger de lumina.”Cred ca Domnel v-a ingadui unele lucruri[organizatii] ca sa se vada realitatea…”trairii in lumina.”Cine cunoaste taina alipirii de Hristos , nu se teme,si nu v-a fi pagubit cu nimic . Daca ramineti in Mine si Cuvintul Meu e-n voi , viata voastra-i inaltata din orice firesc suvoi.Nici un duh de ratacire nu va prinde,Eu am spus-daca ramineti in Mine,Domnul vostru sfint Isus.Ve-ti rodi iubirea dulce nentrerupt si tot mai plin , in iubire mai frumoasa,azi si-n vecii care vin,nici un nor nu sta pe cerul vietii voastre, Eu am spus,-daca ramineti in mine, Domnul vostru sfint Isus.Felul Meu si adevarul desfatarea v-a v-a fi,toata fericirea vietii doar in Mine veti gasi,nici o paguba pe cale n-o sa fie , Eu am spus,-daca ramineti in Mine , Domnul vostru sfint Isus.Eu va pregaresc in ceruri locul slavei Mele sfint, ce v-am pregatit prin jertfa Noului Asezamint,Nu-i putere sa v-a opreasca alergarea,Eu am spus,-daca ramineti in Mine,Domnul vostru sfint ISUS. !
  Pe biogul lui Cristi Ionescu PENTRU SUFLRUL TAU sint 2 sau 3 videos interviuri cu Iosif Ton -foarte interesante si ziditiore- in vederea trezirii srirituale si DOUA IMPARATII IN CONFLICT ! Cu dragoste frateasca!Cornel Marinau.

  • Este un mare adevar ca astazi , mai mult ca niciodata, este nevoie de oameni plini de Duhul Sfant care sa aiba darul prorociei, darul deosebirii Duhului , cat si celelalte daruri, si calauziti de Duhul Sfant a lui Dumnezeu. Asa cum spunea-i ca astazi „sint duhuri de manipulare, de viclenie de fatarnicie ,de lingusire,de prefacatorie etc .Toate acestea sint stari pacatoase create de duhuri rele specializate” . Tocmai de aceea ar trebui sa fim mai veghiatori unii fata de altii si mai putin reticienti la a da socoteala fratilor si surorilor de lucrarea noastra. Astfel s-ar putea mentine o balanta in toate lucrurile. Dumnezeu sa ne ajute!

 3. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (21.04.2012) « Romania Evanghelica

 4. Pingback: Corporatia “Uniunea Penticostala Romana”… “sub acoperire” | Trezire si Restaurare

 5. Pingback: Uniunea… in deriva? | Trezire si Restaurare

 6. Pingback: “Congresul” Uniunii…cosmetizat | Trezire si Restaurare

 7. Pingback: Tipuri de afilieri in Uniunea Penticostala Romana din SUA | Trezire si Restaurare

 8. Pingback: Christ4ro – Tipuri de afilieri in Uniunea Penticostala Romana din SUA

 9. Pingback: Uniunea… in deriva? (1) | Trezire si Restaurare

 10. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s