Corporatia „Uniunea Penticostala Romana”… „sub acoperire”


Se apropie un eveniment”mare” pentru Corporatia “UPR” (Uniunea Penticostala Romana)…”Conferinta electiva…”, dupa unii, “Congresul electiv …”, dupa altii, “Intalnirea anuala…care corespunde cu alegerile generale…”, dupa organizatori (Grace Romanian Church). In fine, se pare ca nu au cazut de acord , dar  nu conteaza asa mult. Ce conteaza este ca se intampla ceva in 11-13 mai .

In anii anteriori Bisericile locale din Metropola Detroit au mai organizat impreuna Seri de Rugaciune, Evanghelizari,…s.a., si au avut si partasie . Este  demn de laudat efortul Bisericile locale  in organizarea acestor evenimente care ,de altfel, sunt necesare .  Sacrificiul lor este mare atat din punct de vedere financiar cat si uman.

Insa anul acesta, ecuatia lucrurilor s-a schimbat din cauza “Congresului UPR”. “Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul…” ,fara sa se stie, misca pentru Congres (Programul aici). Cei din Detroit stiu ca merg la evanghelizare. Cei din Chicago stiu ca merg in misiune(vezi anuntul aici). Semnalele sunt diferite pentru ca totul se lucreaza “sub acoperire”. Defapt tot ce se va desfasura in weekend-ul urmator  poarta “umbrela ” Uniunii. Traiasca Congresul UPR!

Inteleg ca au Congres, Conferinta , Intalnire, .. sau ma rog ce au, dar nu inteleg ce atata tam-tam pe cheltuiala Bisericilor locale care nici macar nu sunt in „UPR”. Din partea mea pot sa faca ce Congres o vrea, dar pe cheltuiala lor si cu resursele lor din Corporatie. Lucian Blaga spunea: „Cu penele altuia te poţi împodobi, dar nu poţi zbura”. Se pare ca „penele” Bisericilor, in cazul nostru, sunt mai bune, dar ei trebuie sa inteleaga ca nu vor putea „zbura” cu ele prea departe sau deloc .

Eu am mai scris articole despre aceasta Uniune care m-a dezamagit total, incepand de la viziune, organizare, strategie … si pana la lipsa de transparenta si seriozitate in relatia cu Bisericile. Se pare caci nici de data aceasta nu se dezmint si imi lasa un gust amar. Pana la urma se vor lafai caci ei au organizat toate aceste evenimente. Se pare ca au si inceput. Se lauda caci ei organizeaza Conventiile Penticostale, Conferintele s.a. Dar nu este adevarat. Toate acestea sunt organizate de Bisericile locale care isi pun la dispozitie de zeci de ani, inca dinainte ca aceasta organizatie sa existe, resursele financiare si umane. Oare cand aceasta „Corporatie” va putea sa organizeze ceva pe cont propriu si oare cand vor spune adevarul despre intentiile lor. Eu cred, ca nu prea curand.

Va Urma

Alte articole care dezbat acelasi subiect :
Amestecul Uniunii Penticostale In „treburile interne” ale Bisericilor locale
Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America
De unde a aparut un “cult penticostal” In Statele Unite ale Americii si Canada?
Incredibil! Uniunea Penticostala afiliaza Biserici fara acordul lor?!…”Cutremur” in Bisericile Penticostale din America
Practici comuniste in “bisericile noastre”

9 comentarii

Din categoria Conventii/Conferinte, Influiente capitaliste, Influiente comuniste, Leadership/Conducere, Uniunea Penticostala Romana

9 răspunsuri la „Corporatia „Uniunea Penticostala Romana”… „sub acoperire”

 1. NU am nimic cu articolul insa ce erori obserobserv:
  1-in primul rand Detroit nu e metropola.
  2-nu e folosit bine termenul de corporatie.Corporatie nu inseamna ceva organizat la nivel mare ci trebuie sa respecte atributiile de corporatie.Nu mi se pare un cuvant potrivit pt ce vreti sa sugerati.
  3-Cuvantul „caci” il folositi in mod gresit.ca sa lucrez pe exemplu concret in propozitia” Se pare caci nici de data aceasta nu se dezmint …” nu poate fi folosit cuvantul „caci”.Cuvantul „caci” se poate folosii in limba romana doar atunci cand poate fi inlocuit cu ” pentru ca” si nu poate sa tina loc la simplul „ca” din limba romana daca nu verifica aceasta regula.Nici nu suna mai bine „caci ” fata de „ca” cum cred unii..Ca idee ca sa nu mai gresiti la viitoarele bloguri este bine sa scrieti doar „ca” si veti evita greseli gramaticale.
  4- fiind si eu din intamplare membru in biserica de la care ati dat linkul si ati spus ca oamenii sunt in necunostinta de cauza si oarecum sunt manevrati, vreau sa va spun ca nu e intru totul adevarat ce afirmati.

 2. Multumesc pentru comentariu Chris. Am sa raspund punctual.
  1) Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane cuvantul METRÓPOLĂ inseamna :” Centru urban (de mari dimensiuni); oraș principal; capitală…” Deci Detroit este un centru urban si oras principal, deci este metropola.
  2) Tocmai ca respecta atributiile de corporatie.Am sa iti citez din Statutul lor: ” Poate să devină membru al corporaţiei, orice slujitor ordinat care se bucură de o bună reputaţie într-o biserică penticostală locală, care deţine acte sau mărturii referitoare la ordinarea sa, care este de acord cu prezentul statut şi care deţine referinţe bune de la păstorul principal sau de la alţi doi membrii ai corporaţiei, şi care acceptă şi semnează Codul de Comportament etico-moral al Uniunii.”
  3) Da, recunosc ca aici am gresit. Ce sa-i faci. Se mai intampla. Dupa atatia ani traiti in afara tarii…
  4) E posibil ca unii sa stie ce se intampla. Am generalizat pentru ca o mare majoritate nu stie ce se intampla si de ce. Cei care au urmarit programele acestor Conferinte stiu despre ce vorbesc. Iata un citat din programul Conferintei pastorale a Uniunii din 2011: ” Slujbele plenare din fiecare seară cu toţi credincioşii(serviciile de evangelizare )se vor ţine la Biserica First Evangelical Free Church of Fullerton, adresa:2801 N Brea Blvd, Fullerton Ca 92835″. Deci, anul trecut au specificat ca sunt „slujbe plenare” sau „serviciile de evanghelizare” ca parte din programul Conferintei. Iata si link-ul: http://stiricrestine.ro/2011/02/22/conferinta-uniunii-bisericilor-penticostale-romane-din-sua-si-canada/
  Fii binecuvantat!

 3. Pingback: Uniunea… in deriva? | Trezire si Restaurare

 4. Pingback: “Congresul” Uniunii…cosmetizat | Trezire si Restaurare

 5. viorel chis

  Azi multe lucruri se fac sub acoperire si nu trebuie sa fim surprinsi;
  http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html
  Trist este pentru cei care nu cunosc puterea de manipualre si interesul pentru care unii apar pe astfel de pozitii care ajung si in legaturi puternice cu cei din politica;
  http://penticostalismulazi.wordpress.com/2012/02/23/victor-ponta-intr-o-biserica-penticostala-%E2%80%9Esa-ne-dea-dumnezeu-copii-cat-mai-multi-vezi-video/
  In curind o sa asistam la lucruri si mai interesante ,binenteles daca va fi o adevarata trezire spirituala fata de tot ce se intimpla!!

 6. Pingback: Tipuri de afilieri in Uniunea Penticostala Romana din SUA | Trezire si Restaurare

 7. Pingback: Uniunea… in deriva? (1) | Trezire si Restaurare

 8. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

 9. Pingback: Christ4ro – Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s