„Congresul” Uniunii…cosmetizat


Cei care au trait in „epoca de trista amintire” isi aduc aminte de Congresele PCR si de Rapoartele aduse in aceste ocazii.. Am citit recent Raportul celui de al XIV-lea Congres al Partidului Comunist Roman    din care redau aici doar introducerea:

” Simati tovarasi,

Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Roman reprezinta un eveniment epocal in istoria milenara si, in mod deosebit, in istoria moderna a Romaniei, in activitatea miscarii muncitoresti-revolutionare si a partidului nostru, in intreaga dezvoltare economic0-sociala si ridicarea patriei noastre pe noi culmi de progres si civilizatie, in faurirea cu succes a societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintarea ferma spre visul de aur al omenirii – spre comunism !

Multi am sperat ca acest fel de rapoarte sa fie doar istorie. Din pacate, dupa  recentul asa-zis „Congres” al UPR-ului ( Uniunea Penticostala Romana) am citit un astfel de raport triumfalist, care se face sa fie chiar al unuia dintre vicepresedintii cu mari aspiratii la presedintia acestei „miscari politice”, din care redau urmatoarele: „Organizarea a fost de excepție atât în plan logistic și administrativ dar mai ales pe plan spiritual. Atmosfera a fost deosebit de plăcută și alegerile au decurs ireproșabil. Spre deosebire de alți ani, când era necesar și al doilea tur de scrutin pentru unele poziții, de data aceasta, cei aleși au avut un vot majoritar din primul tur”

Cu toate ca la ” acest eveniment epocal in istoria milenara” rapoartele Uniunii sunt de „ridicare spre noi culmi de progres” si „inaintare ferma spre visul de aur ” al „unionizarii”, in realitate lucrurile stau altfel. Binenteles ca regresul acestei organizatii nu se va face public pentru ca leva strica imaginea „unionizarii”. Dar ce nu s-a spus despre aceast „Congres” si despre aceasta organizatie?

Sa le luam pe rand :
Mai intai, este bine sa se stie ca la acest „Congres” au fost numai vreo 50 de persoane din care cativa nu au fost membri. Deci, daca nu s-ar fi folosit (Folosesc acest termen pentru ca multi nu stiau ce se intampla acolo. Acest lucru este verificat si se poate dovedi) de membrii Bisericilor locale, de corurile si fanfarele locale la intalnire plenare, ar fi fost un eveniment desfasurat in anonimat. Dar fiindca au fost prezenti cei de la Credo Tv si pentru a face impresie Bisericilor locale despre „anvergura” acestei organizatii, au apelat la aceleasi metode la care apelau comunistii si au adus resursele altora cu care sa arate bine in poza.
Apoi, trebuie sa spun ca numarul membrilor din aceasta organizatie a scazut vertiginos. De la 278 la 205. Se pare ca au pierdut „teritorii” unde , de altfel , si-au pus mari sperante. Dar fiidca era „teritoriul” altora li s-a aratat „usa din dos” pe care n-au ezitat sa iasa de frica amenintarilor.
In alta ordine de idei , se poate observa, pe deoparte dezinteresul membrilor de a participa la marele „Congres”(din 205 au fost prezenti doar 45-50), iar pe de alta parte un regulament electoral cu un cvorum nepermis de mic. Practic cu 26 de voturi (adica cu 50 +1 din cei prezenti) poti fi ales in conducerea acestei „uniuni”. Dintre acestia aproape jumatate sunt colegi in acelasi bord!! Wow, ce conflict de interese! Ce sa mai zic…, ca Bisericile nu au nici in drept in tot acest proces „electoral”.
Nici din punct de vedere financiar, lucrurile nu sunt prea roz. Din cei 205 membri doar 80 au platit „cotizatia”. Ce sa-i faci? Oamenii si-au cam pierdut interesul, iar eu nu ii condamn. Ce sa te astepti de la o asa viziune,practici si sistem? Pe langa toate acestea, au ramas aproape aceeasi oameni.
Cu toate acestea, „unionistii” nu sunt ingrijorati. Rapoartele lor sunt pe crestere. Uraaaa! Traiasca Partidul UPR!
Iar pentru al VI-lea „Congres” am o dedicatie speciala culeasa din istoria trista a comunismului:

„OMAGIU
Congresul XIV azi ne este
Inalta culme de victorii
Suntem si-om fi cutezatorii
Urcand spre comuniste creste
Si Nicolae Ceausescu
Erou intre eroi, lumina
Ne e, spre vremea ce-o sa
vina

Pe dulce plaiul, stramosescul,
Ctitor istoriei de maine.
Prin El suntem o tara-n lume
Prin El avem un nou renume.
Congresul XIV, iata,
Deschide timp de aur, de
progres
Cu Nicolae Ceausescu reales
Tara din nou e-ntemeiata.

(27 noiembrie 1989 – Romania libera)

Alte articole pe aceeasi tema:

Uniunea … in deriva?
 Corporatia „Uniunea Penticostala…sub acoperire
Amestecul Uniunii Penticostale In “treburile interne” ale Bisericilor locale
Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America
De unde a aparut un “cult penticostal” In Statele Unite ale Americii si Canada?
Incredibil! Uniunea Penticostala afiliaza Biserici fara acordul lor?!…”Cutremur” in Bisericile Penticostale din America
Practici comuniste in “bisericile noastre”

3 comentarii

Din categoria Influiente comuniste, Leadership/Conducere, Uniunea Penticostala Romana

3 răspunsuri la „„Congresul” Uniunii…cosmetizat

  1. Pingback: Tipuri de afilieri in Uniunea Penticostala Romana din SUA | Trezire si Restaurare

  2. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

  3. Pingback: Christ4ro – Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s