S-au impartit „turmele”!


„Rasfoind” paginile lumii virtuale cu scopul de a gasi informatii despre Conventia Bisericilor Penticostale, am dat peste pagina cu Statutul de Functionare a Consiliul Pastoral al Conventei . Mare mi-a fost mirarea cand am vazut”organigrama” impartitului de „turme”. Se pare ca criteriile de impartire sunt mai mult politice, altfel nu inteleg de ce nu apar Bisericile Penticostale independente care sunt intr-un numar foarte mare. Cu toate acestea, la masa „prelatilor” care nu au asteptat ca Dumnezeu sa le faca imparteala ci au facut-o ei, nu se regaseste decat un singur loc pentru reprezentatul acestora. Citez : 

„Consiliul Pastoral al Convenţiei…Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte patru păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. De asemenea, liderii organizaţiilor sus-menţionate, de comun acord, vor invita un reprezentant din cadrul bisericilor române neafiliate.”

Deci, Bisericile care nu s-au afiliat la aceste structuri „para-bisericesti” sunt lasate intentionat pe dinafara si astfel ajung in situatia de a fi oarecum fortate sa se afilieze daca vor sa fie parte din Lucrarea  Conventiei. Acesti „sefi ecleziastici’ fac la fel ca Diotref care facea tot posibilul sa nu primeasca pe anumiti frati. Iata cum ii descrie Ray C. Stedmanunt AICI :

„Din Scripturi reiese clar că apostolii erau îngrijoraţi de pericolul formării de şefi ecleziastici. În 2 Corintieni 1:24, Pavel le aminteşte corintienilor de propria sa autoritate apostolică: „Nu că noi domnim peste credinţa voastră, ci suntem conlucrători cu voi pentru bucuria voastră…” (NTR). În aceeaşi epistolă el descrie, cu o evidentă dezaprobare, cum au reacţionat corintienii faţă de anumiţi lideri din mijlocul lor: „Voi îngăduiţi dacă cineva vă înrobeşte, dacă cineva vă exploatează, dacă cineva vă abuzează, dacă cineva vă priveşte de sus, dacă cineva vă loveşte peste faţă” (2 Corintieni 11:20 – NTR). Şi Petru, la rândul său, are grijă să îi avertizeze pe prezbiteri (şi se include şi pe sine în rândul lor) să nu conducă „…ca unii care stăpân[esc] peste cei care [le]-au fost încredinţaţi, ci fiind exemple pentru turmă” (NTR). Şi Ioan foloseşte vorbe tari împotriva lui Diotref, „căruia îi place să aibă întâietatea între ei… el nu primeşte pe fraţi, şi împiedică şi pe cei ce voiesc să-i primească, şi-i dă afară din Biserică”. Aceste exemple de şefi bisericeşti din secolul întâi arată cât de uşor ignorau bisericile de atunci (la fel ca cele din secolul al XX-lea) cuvintele lui Isus „între voi să nu fie aşa.”

Pe de alta parte , aceasta „organigrama” a  impartitului de turme  dovedeste inca o data, daca mai trebuia dovedit, ca pastorii din conducerea Uniunii Penticostale nu au spus adevarul despre afilierea Bisericilor. Asa cum spuneam AICI , unionizarea a fost facuta fortat fara consimtamantul membrilor din Bisericile care au reprezentanti in bordul de conducere a Uniunii . Va invit sa cititi textul acestui Statut pentru a va convinge singuri:


Sursa : Romanian Pentecostal Convention

11 comentarii

Din categoria Conventii/Conferinte, Forme/Structuri de conducere, Uniunea Penticostala Romana

11 răspunsuri la „S-au impartit „turmele”!

 1. Sa nu fim surprinsi de evenimentele care se implinesc sub ochii nostrii ,in generatia noastra!!!Este scris si trebuie sa se implineasca dupa cum a fost scris si cu privire la DOMNUL ISUS si formarea Bisericii adevarate care a ajuns sa sfie scrisa sus in ceruri spre care sintem de fapt indreptati sa ne atintim privirile ;Evrei cap 12.Putini reusesc sa inteleaga mesajul fiindca nici pe timpul DOMNULUI ISUS nu a fost inteles de prea multi.Chiar dinpotriva preotii,carturarii si fariseii s-au impotrivit si au manipulat multimile ca sa ceara in fata lui Pilat condamnare .Din ce cauza?Sa vedem ce spune Caiafa;Ioan cap.18;”..Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: „Este de folos sa moara un singur om pentru norod.” Azi credem ca este mai deosebit ca atunci?Credem ca interesul de promovare a „SINEDRIULUI”este deosebit de cel format pe timpul DOMNULUI ISUS si cu interese aparte in folosul multimii?Daca da as fi bucuros sa vad rezultatele si faptele daca sintem sinceri si interesati .Sa nu ne lasam amagiti fiinca singuri ne inducem in eroare.Criticile asupra acestor comentarii o sa apara la fel ca pe timpul DOMNULUI ISUS cand ucenicii au dorit sa propovaduiasca mesajul si sa-l mentina in puritate si divinitatea care ne apare scris pe paginile Scripturii,insa vedem ca dealungul zecilor si sutelor de ani mesajul ajunge in puterea filozofarii,interpretarii si spre un interes aparte dupa cum a fost cand DOMNUL ISUS sa nascut si putini au dat importanta profetiilor care au ajuns sa se implineasca cu nasterea DOMNULUI.Magii alaturi de pastori au fost cei mai bucurosi ,dar oamenii Legii erau interesati de orinduielile si confortul pozitiilor.Azi ajungem aceleasi timpuri cu forme organizatorice mai complexe si de cei mai multi greu de perceput.Iar cei care le percep ajung criticati si chiar izolati.Sint surprins totusi de curajul celor care descopera si au puterea sa scrie .Dovada ca Lumina inca mai pilpiie in puterea intunericului si mai exista ulei in candela care intretine arderea!!!Sper ca acest ulei sa ajute pe cei intelepti sa -l foloseasca in scopul divin si sanu se diminue!Doresc dar ca;Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde!

 2. Ai dreptate frate Viorel Chis. Datorita harului lui Dumnezeu suntem ceea ce suntem. Acest fel de persecutie nu ne slabeste ci ne intareste. Dumnezeu este in control!

 3. Pingback: S-au impartit “turmele”! « Christ4roNews

 4. tocmai pacatul mandria ne-a decazut iar acum tot el ne va aduce moartea.Rog oamenii de pretutindeni sa nu mai faca discriminari intre biserici si cu atat sa se creada mai presus uni de alti a ptr.toti dumnezeu l-adet pe fiul sau CA CINE CREDE IN EL SA NU MOARA CI SA AIBA VIATA VESNICA.Rugativa,ajutativa semenii si faceti lucruri placute lui dumnezeu.Aceste sunt lucruri placute lui,nu vorbe fara noima.

 5. Pingback: Scopul si Caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(1) | Trezire si Restaurare

 6. Pingback: Scopul si Caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(2) | Trezire si Restaurare

 7. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

 8. Pingback: De ce pastorii nu vor sa ia decizii impreuna cu intreaga Biserica? | Trezire si Restaurare

 9. Pingback: Intrebari pentru “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

 10. Pingback: Christ4ro – Intrebari pentru “Consiliul Pastoral al Conventiei”

 11. Pingback: Christ4ro – Consiliul Pastoral al Conventiei este „un for tutelar pentru toate bisericile penticostale romane din SUA”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s