Blogul „Pasi spre lumina” refuza sa ne „lumineze”


Recent mi-a atras atentia un articol pe blogul „Pasi spre lumina”. Fiind  un subiect pe tema modelului de conducere in  care   Biserica „Agape” era oferita ca exemplu, m-am hotarat sa particip si eu la „discutie”. Stupoare, dupa un  comentariu publicat  ma trezesc cu alte doua „aruncate la cosul de gunoi”, adica refuzate. Pentru cele refuzate am primit „confirmarea cu explicatii” printr-un email primit chiar de la „sursa”. Dar, fiindca il banuiam pe pastorul Petrica Lascau de astfel de practici, mi-am luat „masuri de siguranta”, adica le-am salvat si am sa le public aici  impreuna cu email-ul primit si raspunsul care l-am dat. Motivul? Vreau sa vad  opinia voastra despre comentariile respective si despre motivatiile care au stat la baza refuzul dumnealui de a le publica.

Primul comentariu refuzat: 

Al doilea comentariu refuzat : 

 Email-ul primit :

„Hi dorinpele,
Cred că este inutil să continui un dialog pe tema aceasta. Văd de unde vii cu teoria și cred că e o pierdere de timp să încerc să te conving că experimentul nostru este viabil. Versetul la care apelezi nu cred că se referă în niciun caz la adunarea generală. Văd că ai o părere ciudată despre rolul pastorului. Nu crezi că există și oameni care se tem de Dumnezeu și au o chemare în acest domeniu? Evaluarea candidaților o fac ceilalți elders împreună cu pastorul.
Nu vreau să te supăr, dar lipsa ta de experiență și studiile în domeniul pastorației sunt mai mult decât evidente. Îți sugerz să discutăm alte subiecte.
Petrică Lascău”

Raspuns la email-ul primit: 

– Fr Petrica, aici nu este vorba de suparare ci de cata maturitate dam dovada. Nu ma surprinde faptul ca dati bir cu fugitii si de data aceasta. Va este frica sa coborati cu picioarele pe pamant. Preferati sa ramaneti in „loja” si sa priviti de sus in jos invocand tot felul de motive care mai de care de puierile si lipsite de obiectivitate. A-ti depus din nou armele inainte de „lupta” probabil de frica pierderilor colaterale si , de ce nu, din dorinta pastrarii imaginii.
Pripeala cu care a-ti dat verdictul si refuzul de a „pasi spre lumina” ma face sa cred ca nu sunteti pregatit pentru o astfel de confruntare, mai ales pe domeniul public. Nu este pentru prima data cand cenzurati comentariile si refuzati dialogul. La fel a-ti procedat si in cazul altor bloggeri, ca de exemplu aici: http://penticostalul.wordpress.com/2011/09/13/de-ce-sunt-numai-comentarii-pozitive-pe-blogul-lui-petru-lascau/
Din pacate nu sunteti singurul pastor care nu a inteles sau nu vrea sa inteleaga rolul blogurilor.
Va ascundeti dupa perdele de catifea de unde scoate-ti doar capul pentru „cuvantari triumfaliste”
Referitor la rolul pastorului, pot sa va spun ca intr-adevar cred ca exista oameni tematori de Dumnezeu si care au o chemare in acest domeniu. Dar, in acelas timp, sunt ingrijorat de faptul ca anumiti pastori si-au instaurat adevarate domnii in bisericile care le „pastoresc”.
„Ştiţi că cei priviţi drept cârmuitori ai neamurilor, domnesc peste ele, şi mai marii lor le poruncesc cu stăpânire”, le-a spus Isus ucenicilor Săi, „dar între voi să nu fie aşa.” În loc să fie stăpâni, a spus Isus în continuare, ucenicii trebuie să-şi fie slujitori unii altora, iar cel mai mare este slujitorul tuturor (Marcu 10:42-43) .
Pe de alta parte, “Slujba pastorului s-a diversificat. Am ajuns sa nu ne mai dedicam lucrarii Cuvantului si rugaciunii pentru ca am devenit consilieri profesionisti, colectori de fonduri, administratori, membri in comitet, arbitri, politicieni si personalitati mass-media.”
In multe biserici de astazi s-a acceptat ideea ca pastorul este vocea finala a autoritatii in toate domeniile , de la doctrina la practica, de la pozitia amvonului la culoarea cheii din usa office-ului, s.a. Concluzionez si eu ceea ce spunea D.A. Carson: „Dar fără îndoială că, dacă un papă peste toată biserica reprezintă un lucru rău, un papă în fiecare biserică nu este un lucru cu nimic mai bun!”

4 comentarii

Din categoria Forme/Structuri de conducere, Leadership/Conducere, Pastoratie

4 răspunsuri la „Blogul „Pasi spre lumina” refuza sa ne „lumineze”

  1. Multumesc celor care si-au exprimat parerea fie personal , fie prin email. Se pare ca nu prea se inghesuie lumea sa comenteze pe blog, dar e ok si asa.

  2. Azi este greu sa primesti un raspuns sincer si cineva sa-si recunoasca gresala.Faci bine si de cele mai multe ori esti luat de fraier si se da replica ciudata.Traim timpuri cand anumiti pastori sint interesati de alte interese decat a-si pastra turma curata si a aduce oaia sfisiata in staul.De ce aceste lucruri nu ajung sa se inteleaga ?Fiindca persoanele cu astfel de probleme in loc sa ajunga consiliate ,ajutate ,ajuung indepartate ,izolate si astfel discutate fara ca macar sa poata dovedi !Si acest lucru apare dovedit prin raspunsul scris;
    http://platformaradar.wordpress.com/2012/11/13/raspunsul-pastorului-cristian-ionescu-din-16-septembrie/#comment-130
    Pentru cei mai multi aceste lucruri sint greu de inteles si fiecare in cauzele noastre raspuns sincer prea putin o sa primim .Si motivile sint multiple daca putem sa deschidem ochii si sa gandim cum de fapt lucrurile apar atit in cadrul Bisericii ,cat si pe paginile virtuale prin subiecte si comentarii ,in blogurile care azi exista.MUlti cred ca am ajuns in timpuri diferite si mai luminate ca pe timpul Domnului Isus ,insa situatia se repeta si doar trebuie sa intelegem mesajul din matei cap.7;”21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?” 23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
    Mesajul acesta nu prea se doreste sa ajunga in discutie si nici multe altele prin care se intelege adevarata slujire si scopul slujirii.Dar oricum chiar daca ajungem in aceste incercari si situatii trebuie sa intelegem cauza si stim ce surprize ne asteapta in viitor fiindca tot in Scriptura gasim scris;….2 Tesaloniceni cap.2;”..3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii, 4. potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu. „Nu am ajuns inca acele timpuri si incet ,incet se vede ca prin avenimentele care apar ,ne apropiem ,dar pina atunci trebuie sa trecem si prin aceste incercari .Totusi sa nu uitam indemnul ap.Ioan:..”8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. ..7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori…9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. ..”

  3. Pingback: Biserica ELIM din Phoenix, Arizona a “plantat” inca o Biserica | Trezire si Restaurare

  4. Pingback: “Experimentul viabil” de la Biserica “Agape” continua…Petru Lascău: „Nu este ușor să te înțelegi cu soția altuia” | Trezire si Restaurare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s