BETEL – Pagini din istorie (1)


paşi spre lumină

Betel istoria poza 1Biserica din Oradea în 1930. În fotografie; fratele Vașadi și soția, familia Brișcuț, sora Teușa Floare și fiica ei Magdalena Teușa (mai târziu devenind Tivadar prin căsătoria cu Petru Tivadar), sora Maghiar, familia Calay, familia Buzlea, familia Bolog, sora Poștașu. Doi gardieni care i-au arestat pe unii conducători ai bisericii și i-au dus la închisoarea din Oradea au vrut să se fotografieze cu grupul credincioșilor. (Foto. din arhiva fr. Moise Iernea – Detroit)

Iată cum povestește fratele Moise Iernea din Detroit, începuturile Bisericii Penticostale din Oradea, (citat din cartea: BETEL – Construcția Casei lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu):

„M-am născut în comuna Păușa, județul Bihor, la 14 februarie 1932, din părinți penticostali, ambii decedați în 1935 și 1936 și înmormântați la marginea drumului Tinca-Leș, unde aveau pământul. Din cauza credinței penticostale, regimul Antonescu și Biserica Ortodoxă nu permiteau înmormântarea pocăiților penticostali și baptiști în cimitirul satului.
În anul…

Vezi articolul original 272 de cuvinte mai mult

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s