Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din „Consiliul Pastoral al Conventiei”


Incredibil, dar adevarat !  Aceasta structura de conducere para-bisericeasca auto-intitulata „Consiliul Pastoral al Conventiei”  si-a schimbat din nou Statutul de Functionare cu scopul vadit de a scoate din ecuatie Bisericile Penticostale independente sau neafiliate la una din cele trei organizatii(COG, AOG si RPU). Comparati Statutul din 2013 cu cel din 2012.

2013 –  „Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte 5 păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://ropenti.com/index.php/despre-noi/consiliu)

2012 – „Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte patru păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. De asemenea, liderii organizaţiilor sus-menţionate, de comun acord, vor invita un reprezentant din cadrul bisericilor române neafiliate. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(https://dorinpele.wordpress.com/2013/01/02/o-noua-structura-de-conducere-peste-bisericile-penticostale-romane-din-america/)

Observati ca acum in loc de 4 pastori  sunt 5 pastori „reprezentanti ai acestor organizatii” care se adauga la „liderul fiecarei organizatiei”.  Un alt lucru… au scos propozitia cu referire la bisericile romane neafiliate. Deci Bisericile care nu s-au afiliat de buna voie s-au fortat, dupa cum afiliaza mai nou „Romanian Pentecostal Union” au fost „pedepsite” cu lipsa de reprezentare in „Consiliul Pastoral al Conventiei” si implicit excluse din „partasia” Conventiei. Frumoasa partasie!… Partasie selectiva! Multumim! Tot inainte vredinici… Daca o tineti tot asa, veti putea construi socialismul  si veti inainta cu Conventie cu tot in communism. Ura! Ura! Ura!

Pana la urma, acest „Consiliu Pastoral al Conventiei” este legitim sa faca asa ceva?  Nu prea cred. Sa vedem cate Biserici se vor sesiza.

Citeste si alte articole pe aceeasi tema :

Cogresul Uniunii cosmetizat
Uniunea … in deriva?
Corporatia “Uniunea Penticostala…sub acoperire
Amestecul Uniunii Penticostale In “treburile interne” ale Bisericilor locale
Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America
De unde a aparut un “cult penticostal” In Statele Unite ale Americii si Canada?
Incredibil! Uniunea Penticostala afiliaza Biserici fara acordul lor?!…”Cutremur” in Bisericile Penticostale din America
Practici comuniste in “bisericile noastre”

S-au impartit turmele

O noua structura de conducere peste Bisericile Penticostale Romane din America Consiliul Pastoral al Conventiei tine locul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite si Canada

Scopul si Caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(1)
Scopul si caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(2)

14 comentarii

Din categoria Biserici romanesti, Consiliul Pastoral al Conventiei, Forme/Structuri de conducere

14 răspunsuri la „Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din „Consiliul Pastoral al Conventiei”

 1. Pingback: Cristian Ionescu: Convenția Bisericilor Penticostale Române din SUA și Canada a fost etichetată ca fiind o afacere profitabilă, o platformă de afirmare personală pentru organizatori, predicatori și cîntăreți, o ocazie de a organiza reuniuni fam

 2. Pingback: Cristian Ionescu: Convenția Bisericilor Penticostale Române din SUA și Canada a fost etichetată ca fiind o afacere profitabilă, o platformă de afirmare personală pentru organizatori, predicatori și cîntăreți, o ocazie de a organiza reuniuni fam

 3. Pingback: Consiliul Pastoral al Conventiei a “furat” Conventia! | Trezire si Restaurare

 4. Val

  Fiecare face ce vrea cu ce e al lui…. 🙂 Te miri ca Dumnezeu nu se baga?! Nu se baga Dumnezeu peste ce nu este a Lui. 🙂

  Agenda politica a celor 3 culte este sa distruga pe independenti, oricine ar fi ei (buni-mai ales buni–sau rai). Partea buna e ca cei exclusi n.au nimic de pierdut, mai degraba de castigat. Asta nu au inteles de decenii oameni altfel valabili, precum Lascau si Ton, oameni care si.au compromis chemarea si integritatea doar sa fie bagati in seama in cercuri de astea de 2 bani, precum aceste culte (mai mult) politice decat dumnezeiesti. Singurul roman valabil care nu a cersit atentia acestor lumesti a fost Richard Wurbrand… cinste lui!

 5. Pingback: De ce pastorii nu vor sa ia decizii impreuna cu intreaga Biserica? | Trezire si Restaurare

 6. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | PERFECT DAY

 7. Pingback: Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Timişoara Evanghelică

 8. Teofil

  Ma bucur sa aud aceste cuvinte frumoase despre unchiul Richard, dar ma intreb oare numai el in toata crestinatatea Romana. Nu imi prea vine a crede, sunt convins ca mai sunt si altii

 9. Pingback: Intrebari pentru “Consiliul Pastoral al Conventiei” | Trezire si Restaurare

 10. Pingback: Christ4ro – Intrebari pentru “Consiliul Pastoral al Conventiei”

 11. Pingback: Consiliul Pastoral al Conventiei a “furat” Conventia! | Trezire si Restaurare

 12. john chirila

  Anumiti frati au obosit sa mai alerge spre D-ZEU si au schimbat tinta, alearga dupa un loc mai vizibil pe un podium(multi vor plinge cu amar dar o sa fie rea tirziu) GBY.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s