De ce pastorii nu vor sa ia decizii impreuna cu intreaga Biserica?


De ceva vreme ma framanta aceasta intrebare spinoasa. Aceasta nu mi-a venit din senin ci pur si simplu am fost provocat de modul in care se iau decizii in aceste organizatii „pastorale”sau para-bisericesti cum ar fi : Uniunea Penticostala Romana(Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America) si Consiliul Pastoral al Conventiei(S-au impartit turmele;  O noua structura de conducere peste Bisericile Penticostale Romane din America;Incredibil dar adevarat!Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”)  .  Este dea dreptul sfidator modul in care se aleg intre ei si schimba Statutele lor de organizare fara nici macar sa se deranjeze sa se sfatuiasca cu Bisericile. De unde au preluat acest model? Din Biblie in mod sigur nu. In Faptele Apostolilor avem cateva situatii clare in care apostolii si prezbiterii au luat decizii impreuna cu intreaga Biserica facandu-i partasi la sfatul si decizia lor.

In Fapte 15:22  – „Atunci apostolii şi presbiterii şi întreaga Biserică au găsit cu cale să aleagă vreo cîţiva dintre ei, şi să -i trimeată la Antiohia, împreună cu Pavel şi Barnaba. Şi au ales pe Iuda, zis şi Barsaba, şi pe Sila, oameni cu vază între fraţi.”

La fel in Fapte 1:15, 21,22 si 23  – „În zilele acelea, Petru s’a sculat în mijlocul fraţilor, -numărul celor adunaţi laolaltă era de aproape o sută douăzeci, -şi a zis: … Trebuie deci ca, dintre ceice ne-au însoţit în toată vremea în care a trăit Domnul Isus între noi,  cu începere dela botezul lui Ioan pînă în ziua cînd S’a înălţat El dela noi, să fie rînduit, unul care să ne însoţească drept martor al învierii Lui.  Ei au pus înainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis şi Iust, şi pe Matia.”

Pentru ca nu vreau sa raspund singur la aceasta intrebare am creat un nou sondaj de opinie. Puteti vota 3 raspunsuri odata. Astept raspunsurile voastre.

3 comentarii

Din categoria Leadership/Conducere, Sondaje, Trupul lui Hristos

3 răspunsuri la „De ce pastorii nu vor sa ia decizii impreuna cu intreaga Biserica?

 1. Cornel

  Frate Dorin,
  Vad ca ai ales din nou o temă din lista ta specială cu subiecte ce nu vor ajunge niciodată la amvon :):)
  Așteptat sa vad care răspuns primește cele mai multe voturi.
  Cornel

  • Da. Sa stii ca lista e lunga, dar toate la timpul lor. Din pacate aceste subiecte nu se discuta nici macar in „Adunarile Generale’. Am pus in ghilimele pentru ca este un termen pe care nu imi place sa il folosesc, dar se pare ca nu am incotro pentru ca asa s-a incetatenit. As prefera sa li se zica Intalniri De Sfatuire Si Partasie in care sa discutam liber, sa primim raspuns pe loc si sa luam decizii impreuna.
   Si eu sunt curios sa vad ce parere au ceilalti. Parerile sunt impartite mai ales din cauza confuziei ce persista in sistemul decizional din Biserici. Sa speram ca Dumnezeu va aduce vremuri mai bune si noi vom trai mai aproape de Cel cu care trebuie sa ne sfatuim tot timpul.

 2. Pingback: Ordinare în stil românesc | Trezire si Restaurare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s