“Experimentul viabil” de la Biserica “Agape” continua…Petru Lascău: „Avantajele de a fi in Church Of God”


Asa cum am mai spus, sunt interesat de evolutia lucrurilor de la Biserica Agape din Glendale Arizona. Aceasta curiozitate mi-a fost starnita chiar de pastorul principal atunci cand afirmase , cu vreo doi ani in urma, ca Biserica Agape este un „experiment viabil”. Fara Statut, dupa cum afirmase chiar pastorul, fara Adunari Generale, dupa cum declarasera unii membri, acest „experiment isi continua drumul anevoios dupa un sistem de conducere „prezbiterian”… agapean-original, facand in ultima vreme doua popasuri importante.

Mai intai, a fost „popasul Uniunii Penticostale” , un popas fortat de pastor,(vezi https://dorinpele.wordpress.com/2012/04/02/unionizarea-fortata-a-bisericilor-penticostale-independente-din-america/

si https://dorinpele.wordpress.com/2013/02/21/tipuri-de-afilieri-in-uniunea-penticostala-romana-din-sua/), dar despre care nu se sesizase prea multi poate din cauza „leganatului dulce-dus-cu-vorba” , pana s-a strecurat subtil anuntul ca „sunt calendarele Uniunii la dispozitie” cu mentiunea adusa in treacat ca „si noi suntem in uniune”. Uraaaa! Traiasca UPR!

Nu bine s-au trezit membrii adormiti in Uniune ca s-au si pomenit cu Tony Lane la usa. Cioc, cioc, cioc…”Ma primiti cu sorcova?”. Pardon,…”Ma primiti cu… COG?”

– Bucurosi de oaspeti?

– Bucurosi!… ca doar ce-om face, avem conducere prezbiteriano-agapeana. La noi „intentiile bune” vin de sus si coboara in jos…ca Doamne fereste sa fie invers. Aia ar fi „rascoala” si dezbinare”.

Oricum, lucrurile merg inainte.”Experimentul viabil” de la Agape se tatoneaza cu „experimentul viabil” de la COG. Cat de lunga va fi aceasta tatonare nu stim, dar ce stim este ca membrii studiaza mai mult avantajele de a fi in COG si mai putin dezavantajele.

Voi reveni cu detalii.

4 comentarii

Din categoria Biserica Crestina Agape Arizona

4 răspunsuri la „“Experimentul viabil” de la Biserica “Agape” continua…Petru Lascău: „Avantajele de a fi in Church Of God”

 1. Doar o mentiune: COG a distrus Biserica Emmanuel din Phoenix si au luptat impreuna cu cozile de topor locale in daramarea mea personala dar nu au reusit su s-au facut de ras.
  Deci dupa cat se vede nu s-au invatat minte si acum lucreaza la afilierea, anexarea sau mai bine zis „daramarea” biserici Agape.
  Cu respect
  Rev. Doru Levi Ilioi

 2. Am tot respectul pentru pastoral Petre Lascau.
  Asta este omul care stie bine ce vrea sa faca.
  E omul cu „viziune”.
  Nu bate campii aiurea…(cam asa cum au altii obiceiul)
  Nu renunta asa de usor la ceea-ce si-a pus in plan sa faca
  Nu este intimidate de „opozitie”
  Nu capituleaza….
  Nu da-inapoi….
  El este reprezentantul unei caste socialo-religioase care-a aparut in sanul Bisericii inca de pe vremea apostolilor
  In ultima vreme, am tot incercat sa gasesc raspunsul la o intrebare legata de aceasta „casta”….si recunosc cu tristete ca nu am fost capabil sa gasesc nici un raspuns satisfacator….

  Petrisor, are o agenda de lucru clara si precisa, si scopul lui este acela
  de a-si duce la indeplinire planul maret (megaloman), pe care la facut „in sine insusi”…
  Microbul megalomaniei bantuie toata Romania.
  De la vladica la opinca, toti sunt pusi pe fapte mari…
  -Casa poporului (viziunea raposatului)
  -Biserica neamului romanesc
  -Mega-catedralele penticostale
  Doamne cati bani irositi aiurea…
  Cate sacrificii….
  In timp ce altii mor de foame.
  Cineva spunea ca daca prostul nu-I fudul, parca nu e prost destul….
  Poate mai inteleg cand acest lucru caracterizeaza lumea …dar cand devine o caracteristica a Bisericii, este greu de inteles.

  De fapt nici pentru Petrica nu are prea mare importanta pretul proectului , nici sacrificiile, nici victimele,nici mortii …si nici macar opinia lui Dumnezeu de-acum nu mai conteaza.
  Conteaza doar ducerea la bun sfarsit a „viziunii”….. dansului.
  Petrisor este limitat si presat de timp, deoarece este aproape de pensionare si mareata lucrare trebue terminata cat mai repede …deoarece stafeta trebue predata urmasului…
  Cred ca vila de la Oradea este gata….si-l asteapta plina de caldura si de iubire…
  Si bruma de banisori stransi cu atata truda….
  Si pensile binemeritate…
  Asa cum ziceam am un respect deosebit pentru domnul Lascau.
  Este un om „inscolat”
  Asta stie ca 2×2=4
  E atat de simplu…..
  Sau…poate asa pare doar la prima vedere.?!
  Intrebarea mea care ramane fara raspuns, este aceea daca blidul de linte este mai bun cu un ciolan de porc in el sau fara acel ciolan ?!
  Sau altfel spus, este mai bine sa faci un rau bine,…. sau sa faci un bine rau ?!
  Un pact facut cu securitatea este 0are un pact facut cu Satana ?
  Poti sa faci un legamant cu Dumnezeu si sa faci raul in virtutea acelui legamant, si sa faci pact cu satana si totusi sa faci lucruri bune in virtutea acestui pact ?
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  Eu zic ca un om al lui Dumnezeu face un bine , bine…dar nu se poate vorbi de acest lucru in cazul pastorului Lascau.
  Si nici a castei preotesi din care face parte domnia-sa.

 3. Former Elim Member

  Pastorul Petru Lascau a incercat sa bage in C.O.G. si Biserica Elim. Cum? A cerut Adunarii Generale acordul de a aduce pe cineva de la C.O.G. sa explice „avantajele afilierii cu COG”. Dupa ce a primit acordul a mai mult de jumatate din cei prezenti, la o saptamana a venit cu o scrisoare adresata tuturor membrilor prin care ne felicita pentru inteleapta alegere pe care am facut-o prin acceptul afilierii cu COG.. Oamenii au reactionat imediat si chiar daca delegatul COG avea biletul cumparat ca sa vina sa ne felicite pentru „inteleapta hotarare”, n-a mai venit. Adio proprietate daca te afiliezi cu C.O.G. O precizare, in mare: afiliarea (amalgamation) angajeaza relatii juridice de subordonare, asocierea angajeaza relatii juridice de colaborare.
  Daca o biserica decide doar sa se asocieze, fara sa se afilieze, de la asocere pana la afiliere nu e decat o distanta de o hartie pe care pastorul o inainteaza la C.O.G. Biserica nici nu va sti cand a trecut de la asociere la afiliere.

 4. Former Elim Member

  Mai vreau sa adaug ca atunci cand Lascau a vrut sa bage biserica Elim cu Church of God, cladirea bisericii era platita afara, fara datorii !!! Marea majoritate a membrilor bisericii nu au stiut ce implicatii are afilierea cu COG, asa cum nu stiu nici membrii bisericii Philadelphia din Chicago. Ia intrebati-i pe membrii simpli de la biserica din Chicago pe cine e trecuta biserica lor si cu cati bani cotizeaza biserica lor lunar la COG? Nu scapi fara sa le dai 10% din banii care iti intra in caserie. 5% pentru Church of GOD International si 5% pentru bisericile locale, adica cele din U.S. La biserica Philadelphia din Chicago se aduna lunar peste $20,000 (atata sunt doar chletuielile lunare dar uneori se strang bani mai multi pt diverse proiecte). Asa ca, in mod clar Philadelphia Romanian Church of God din Chicago cotizeaza cu cel putin $2,000 pe luna la Church of God. Va intreb: pentru ce? Pentru ce dau ei banii aia? Memrbii de rand habar nu au ce inseamna COG, ei se lasa indusi in ratacire de pastor, care incearca sa faca atmosfera placuta cand vin aia de la „centru”, in fara carora el se inchina (el stie clar de ce si pentru ce) dar membrii habar n-au ce-a semnat biserica cu ei si pentru ce a donat pastorul biserica acestei organizatii, care are control asupra voastra FOREVER! V-a spus toate acestea pastorasul vostru local, in care v-ati pus toata increderea, atunci cand l-a adus pe Tony Lane sa va convinga sa va dati pe mana lor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s