Tipuri de afilieri in Church Of God


Cei mai multi romani penticostali, inclusiv cei de la Biserica Crestina Agape din Glendale Arizona( https://dorinpele.wordpress.com/2014/12/12/experimentul-viabil-de-la-biserica-agape-continuapetru-lascau-avantajele-de-a-fi-in-church-of-god/),  cred ca exista doar un singur mod de afiliere cu Church of God. Din pacate nu este asa.  Observati in facsimile-ul de mai jos preluat din Manualul de afiliere cu COG pag.4 , ca exista doua tipuri de afilieri: „Amalgamation” si „Association”.  COG AffiliationCele mai multe biserici romanesti au ales optiunea de „amalgamare”. Prin acest tip de afiliere proprietatea trece pe Church of God. Pe actul de proprietate la fiecare biserica romaneasca, care s-a afiliat cu 
Church of God are „Warranty Deed” pe numele Church of God pe care scrie clar „For the benefit of Church of God” 
Deci pe documentul de marketing  scrie ca “warranty deed for the local church” dar pe documentul juridic spune “for the benefit of Church of God”. Se poate observa aceasta in documentul de mai jos.

DEFINITION of ‘Warranty Deed’
A document that may be used to legally transfer property. A warranty deed states that the owner can legally transfer the property and that no other entity has a claim or lien on it. These deeds are typically used in property sales and make warranties about the property’s title.

COG Comparation

Iar mai jos  este scrisoarea fratelui Petru Lascau, pastor la aceea vreme(2004) a Bisericii Elim  din Arizona, trimisa membrilor pentru a prezenta doar avantajele(binenteles ca intr-o forma foarte subiectiva) afilierii cu Church Of God evitand sa mentioneze avantajele unei astfel de afilieri pentru pastori. De fapt, cele mai mari beneficii in urma unei astfel de afilieri le are pastorul. Din pacate pastorii ascund aceste lucruri de ochii bietelor oite. Doamne ai mila!

2 comentarii

Din categoria Afiliere Church Of God

2 răspunsuri la „Tipuri de afilieri in Church Of God

 1. Organizatia „Church of God” este intr-adevar cea mai veche organizatie penticostala din SUA. Aceasta nu inseamna, insa, ca C.O.G. si-a pastrat valorile si scopul initial. Trecand peste faptul ca prestatia domnului Tony Lane la Phoenix fost una de-a dreptul lamentabila (dintr-o institutie laica ar fi fost scos afara cand oamenii ar fi realizat ca incearca sa ascunda de ei niste aspecte esentiale legate de afilierea cu ei), as vrea sa fac cateva comentarii vizavi de scrisoarea publicata.

  1) Church of God DETINE proprietati bisericesti. Indemn orice roman penticostal din SUA, care doreste sa afle adevarul, sa solicite de la „County Reccorder” (de la county de care apartin) actele de proprietate ale bisericilor Emanuel (Anaheim, CA), Aleluia (MI), Philadephia (IL), Golgota (IL) si a tuturor celorlate bisericesti romanesti affiliate cu C.O.G. care detin proprietati. Puteti obtine „the warranty deed” fara mari dificultati. Daca nu va pricepeti la astfel de acte, va recomand sa le duceti la un „escrow officer”, Real Estate Broker or Realtor sau la orice avocet licentiat sa practice avocatura in SUA si sa-l intrebati cine este proprietarul acestor biserici.
  Boardul acela de „trustees” sunt doar administratorii care au obligatia sa actioneze in interesul „beneficiarului” (proprietarului) adica Church of God.
  Domnul Tony Lane nu numai ca nu a „disclosed” aceste aspecte esentiale dar s-a si eschivat sa de-a un raspuns concludent atunci cand a fost intrebat direct asupra acestui aspect. Daca te afiliezi cu Church of God (amalgamation), cladirea trece in proprietatea „Church of God – Cleveland, TN.

  2) Al doilea aspect este ca odata ce ai intrat in Church of God nu mai poti sa iesi din aceasta organizatie decat cu mainile goale. Cladirea si toate bunurile aferente raman in proprietatea Church of God. Deci pactul cu ei este un „legamant (unilateral) vesnic”. Consultati cu atentie „Church of God Minutes”, informatia este prezentata cat se poate de clar in statutul lor.

  3) Al treilea aspect este legat de faptul ca, daca esti independent conflictele se rezolva cu Politia si Tribunalul iar daca esti afiliat cu Church of God, conflictele le rezolva mai marii, trimitii de la aceasta organizatie. Deci sa intelegem ca nu e bine sa apelam la politie si la court? Ei bine, atunci intrebarea se pune: Reprezentantii Church of God la cine apeleaza daca romanii nu tac in fata lor atunci cand acestia le spune sa stea jos si sa taca? Oare de ce sub autoritatea C,O.G. romanii nu au curajul sa se exprime la sedinte? Va spun eu de ce. Pentru ca romanii stiu ca in cazul in care i-ai suparat pe distinsii de la Church of God, acestia suna imediat la politie si te salta de pe proprietatea lor (care a inainte de semnarea acordului fusese a romanilor) si sunt dispusi sa te cheme, fara nicio remuscare la tribunal. In acest caz ma intreb: e pacat sa apelezi la politie si la court? Potrivit unor pastori (nerabdatori sa intre in CO.G.) pacatul e variabil, in functie de nationalitate. Daca esti roman nu ai voie (la bisericile independente nu ai voie sa apelezi la court, ca nu e frumos) dar daca esti american (si mai ales de la Church of God) atunci gestul nu mai e pacat.

  4) O alta afirmatie din scrisoarea de doua pagini afisata aici este cea legata de faptul ca „statutul cladirii nu se schimba odata cu intrarea in Church of God”. Imi place sa cred ca la vremea respectiva pastorul nu cunostea statutul Church of God, deoarece afirmatia respectiva nu are nimic in comun cu realitatea. Din moment ce biserica locala ofera „warranty deed” pe numele „Church of God” atunci cand te afiliezi la ei, cum am putea sa credem ca afilierea cu ei nu schimba in niciun fel statutul cladirii?
  Repet, persoanele cu nume romanesti de pe actele de proprietate ale bisericilor romanesti affiliate cu C.O.G. sunt doar administratori (trustees), care intr-adevar pot sa vanda, sa imprumute bani pt imbunatatiri etc, dar toate cu specificatia clara „in folosul Church of God” (for the benefit of Church of God).

  5) Legat de faptul ca odata ce intram cu Church of God devenim mai americani se aplica doar in cazul in care tangenta noastra cu americanii se rezuma la programele de duminica. De asemenea, pentru „americanizare” bisericeasca exista posibilitatea afilierii cu organizatia „Assembly of God”, care nu trec proprietatea bisericii pe numele lor si din care poti sa iesi relativ usor, fara implicatii nefaste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s