„…In many congregations today if a man behave like that they put the man out of the church…”


Marcu 1 :21-27

„21.  S-au dus la Capernaum. Si, in ziua Sabatului, Isus a intrat indata in sinagoga si a inceput sa invete pe norod.

22. Oamenii erau uimiti de invatatura Lui; caci ii invata ca unul care are putere, nu cum ii invatau carturarii.

23. In sinagoga lor era un om care avea un duh necurat. El a inceput sa strige:

24. „Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit sa ne pierzi? Te stiu cine esti: esti Sfantul lui Dumnezeu!”

25. Isus l-a certat si i-a zis: „Taci si iesi afara din omul acesta!”

26. Si duhul necurat a iesit din el, scuturandu-l cu putere si scotand un strigat mare.

27. Toti au ramas inmarmuriti, asa ca se intrebau unii pe altii: „Ce este aceasta? O invatatura noua! El porunceste ca un stapan chiar si duhurilor necurate, si ele Il asculta!”

„…He did not put the man out of the synagogue, He put the demon out of the man. Now, in many congregations  today if a man behave like that they put the man out of the church and live the demon in the man. Jesus knew he is not dealing with the man. He knew He is dealing with the spirit in the man. It is a direct spirit to spirit contact between Jesus and the man …” – Derek Prince

Un comentariu

Din categoria Duhuri rele, Eliberare

Un răspuns la „„…In many congregations today if a man behave like that they put the man out of the church…”

 1. finitul spre Infinit

  Biserica lui Dumnezeu, trebuie sa fie „spitalul” in care tot felul de oameni suferinzi isi gasesc refugiu, alinare si eliberare (Florinel Campean – biserica spitalul lui Dumenzeu, predicata la Betezda Troy,Mi.). Apoi urmeaza echiparea pentru slujire, misiune, etc. etc..

  Banul nostru poate schimba confortul si aranjamente din biserica, lucruri de altfel benefice inchinarii sfintilor, insa acesta nu trebuie sa schimbe si statulul si functiile bisericii. Trebuie sa fie o divizare categorica intre functiile administrative ale bisericii (realizabile cu ajutorul unor eforturi financiare) si functiile spirituale ale bisericii (realizabile prin discipline spirituale). Ori azi, tot mai multi, predica pt bani, (zic ca ) fac minuni pt. bani, se roaga pt. bani. Cristos a avertizat clar, parafrazez: nu va ingrijiti de punga si costuri, voi mergeti si lucrati.

  Vedeti, Cristos a luat o singura data biciul in Templu, aceasta implinid o profetie cu privire la ” ravna lui Mesia pentru Casa Domnului”. Faptul ca Dumnezeu tolereaza si nu intervine drastic in viata celor ce fac din biserica un business, nu inseamna ca El si accepta astfel de practici. Noi azi, santem in fata aceleasi alegerii de a fi placuti si curati d.toate p.d.v in vederea slujirii trupului lui Cristos. Moise a socotit o mai mare bucurie sa sufere ocara, impreuna cu poporul sau, decat toata faima care putea Egiptul sa i-o ofere. Nu mica i-a fost rasplatirea pamanteasca, Moise aparand pe munte impreuna cu Ilie, dovedindu-ne noua ca speranta lui de cca 2000 de ani, aceea de-al vedea pe Cristos nu a fost desarta. Ea s-a implinit.

  Interesant in textul mentionat mai sus, e ca Isus a facut aceea minune pt. ca oamenii sa creada in El. Noi trebuie sa-L cautam pe El si principiile Lui, voia Lui; iar daca se intampla si minuni, acestea sant lucrurui adiacente umblarii cu Cristos, deoarece nu noi le producem. Nu trebuie sa fim obsedati dupa minuni, proorocii si altele, deoarece acestea toate se vor termina. La fel deci va fi si umblarea acestor fel de oameni, adica se va termina, va avea sfarsit, opusul lucrarii vesnice. Cine face voia lui Dumnezeu, „ramane in veac” sau pururea, vesnic; va beneficia de implinirea statutului atat de drept cat si de fapt, imbracarea in „neprihanirea lui Cristos”.

  Domnul Savaot e sfant, deci ai Lui au datoria la fel sa se sfinteasca.

  PS
  Pericolele majore ale slujitorului sant aceleasi de mii de ani: mandria, banul si adulterul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s