IOSIF ȚON – SE POATE PIERDE MÂNTUIREA ? PARTEA I


DREPTATE ÎN DRAGOSTE

Dorim să prezentăm încă un subiect TABU, care este ocolit de cei mai mulți slujitori ai altarului, dar care nu este lipsit de importanță. Desigur că fiecare dintre noi avem versiunea noastră în ce privește acest subiect, dar oare este versiunea noastră si versiunea BIBLICĂ?
Dupa ce am citit de mai multe ori acest subiect în cartea scrisă de fratele Țon (BUNĂTATEA) pe care o recomand fără nici o ezitare tutror cititorilor blogului nostru și nu numai, sunt convins că explicația de față este una cât se poate de biblică și pe înțelesul tuturor, celor cu inima și mintea deschisă. Nu dorim să scoatem în evidență oameni, dar ne bucurăm de oricine se pune la dispoziția lui Dumnezeu în ce privește studierea Cuvântului Biblic în profunzime.
Cred că obordarea acestui subiect este bine venită și sper să fie de folos la cât mai mulți.

Mike Olari


IMG_1362


       …

Vezi articolul original 1.294 de cuvinte mai mult

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „IOSIF ȚON – SE POATE PIERDE MÂNTUIREA ? PARTEA I

 1. viorelchis

  Sunt foarte surprins fiindca foarte multi sint siguri de „MINTUIRE”.
  Si nu doreste sa se inteleaga ca ;….“ cine va răbda (persevera) până la sfârșit va fi mântuit” (Matei 24:13).
  Apostolul Pavel scrie;”…Romani 6
  1. Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul?
  2. Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?….El a murit pentru pacat, o data pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu.
  11. Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.
  12. Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui.
  13. Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii.
  14. Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra, pentru ca nu sunteti sub Lege, ci sub har.
  15. Ce urmeaza de aici? Sa pacatuim pentru ca nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum.
  16. Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa-l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire?
  17. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca, dupa ce ati fost robi ai pacatului, ati ascultat acum din inima de dreptarul invataturii pe care ati primit-o.
  18. Si, prin chiar faptul ca ati fost izbaviti de sub pacat, v-ati facut robi ai neprihanirii. –
  19. Vorbesc omeneste, din pricina neputintei firii voastre pamantesti: dupa cum odinioara v-ati facut madularele voastre roabe ale necuratiei si faradelegii, asa ca savarseati faradelegea, tot asa, acum trebuie sa va faceti madularele voastre roabe ale neprihanirii, ca sa ajungeti la sfintirea voastra!
  20. Caci, atunci cand erati robi ai pacatului, erati slobozi fata de neprihanire.
  21. Si ce roade aduceati atunci? Roade de care acum va este rusine: pentru ca sfarsitul acestor lucruri este moartea.
  22. Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica.
  23. Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru….”
  Asadar stimatii mei …..sa nu ne autoamagim si in fiecare zi sa credem ca mai putem pacatui si ca pacatele se iara si ajungem la mintuire……Ne inselam amarnic ……Si inseamna ca nu intelegem mesajul Scripturii!!Sintem tot firesti si doar traim in pretentii .
  Sa intelegem bine mesajul si sa-l traim in viata de zi cu zi fiindca este scris;
  „….22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.
  25. De aceea, lasati-va de minciuna: „Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora.”
  Sa intelegem un lucru ;Dupa ce o persoana face Legamint(contract) este responsabila pentru ceea ce declara atit in domeniul profesional cat si spiritual.
  Daca in domeniul profesional o persoana incalca contractul de munca ajunge sa-si piarda locul de munca……daca in legamintul spiritual incalca legamintul si pacatuieste,minte,insala,curveste,si face faptele descrise aici stiti ce se intimpla?Sa citim ;
  „……Apocalipsa capitolul 21;….8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
  Deci nu este cale de mijloc si nici o alta justificare fiindca este scris;
  „….27. Nimic intinat nu va intra in ea(in Imparatie), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”
  Deci ce se poate intelege despre „MINTUIRE”?Si cand de fapt ajunge omul sa o detina cu adevarat? Cand a trecut testul final si a sfirsit alergarea ……..Deci :cine va răbda (persevera) până la sfârșit va fi mântuit” (Matei 24:13).!!!
  Doresc ca alergarea voastra sa fie una buna si pentru acest scop !
  Doresc sa nu profite altii de alergarea voastra si de sudoarea fetei voastre …….exact cum sa intimplat pe timpul Domnului Isus si multimile si ucenicii la acel moment dat nu au inteles……!!!Traim timpuri grele si lumea pretinde ca stie si traieste in puterea crestinismului si a mintuiri divine ,dar traieste in o mare amagire si o mare sclavie ……Sa deschidem bine ochii si sa ne uitam in jurul nostru ……. Cei care au trait in puterea crestinismului au fost lasati ca exemplu „PRIMII CRESTINI ;”……la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete.
  42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.
  43. Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne.
  44. Toti cei ce credeau erau impreuna la un loc si aveau toate de obste.
  45. Isi vindeau ogoarele si averile, si banii ii imparteau intre toti, dupa nevoile fiecaruia.
  46. Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima.
  47. Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod. Si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti.”
  Va intreb ……;cum se face ca de atunci si pina azi asa ceva nu se mai poate face? Inseamna ca „crestinismul este unul formal……falimentar……care incalca porunca Tatalui Ceresc si Invatatura Domnului Isus ………..dupa cum era pe timpul cand Domnul Isus s-a nascut si astfel a ajuns negat si chiar crucificat……Si mare lucru …..daca si azi nu ar fi la fel ……la tot ce se intimpla si tot ce vedem …..si la pretentiile pe care le detinem …..mai ales la „MINTUIRE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s