IOSIF ȚON – SE POATE PIERDE MÂNTUIREA ? – PARTEA A II-A


DREPTATE ÎN DRAGOSTE

Partea a II-a – SE POATE PIERDE MÂNTUIREA ? Iosif Țon

IMG_1362

                    Dar, încă o dată, acesta este doar începutul mântuirii. Din moment ce am intrat în relație cu El și am intrat în școala Lui, Îl auzim spunându-ne Pilda Semănătorului. Iată, pe fragmente, explicația acestei pilde așa cum ne-o dă Isus Însuși.

 1. “Când un om aude cuvântul privitor la Împărăție și nu-l înțelege, vine cel rău și răpește ce a fost semănat în inima lui” (Matei 13:19). Adică de la Întruparea Fiului lui Dumnezeu încoace, între El și cel rău se dă o luptă pentru mințile oamenilor. Acesta din urmă face tot posibilul sp creeze confuzie în mințile oamenilor, pentru ca ei să nu-L creadă pe Fiul lui Dumnezeu.
 2. Sunt unii care acceptă cu entuziasm și cu bucurie ce le spune Isus și devin ucenicii Lui. Dar apar problemele, batjocurile celor…

Vezi articolul original 843 de cuvinte mai mult

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „IOSIF ȚON – SE POATE PIERDE MÂNTUIREA ? – PARTEA A II-A

 1. TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,
  Toata Gloria in Veci !!!

  Siguranta si Nesiguranta Mantuirii

  Pe acest subiect parerile sunt impartite, unii crezand in Siguranta Mantuirii, adica omul odata mantuit, nu mai poate cadea din har, Dumnezeu il pastrandu-l acolo. Altii sustin Nesiguranta Mantuirii, adicca e posibil ca omul mantuit sa cada din har.
  Si unii si altii se sprijina si documenteaza cu versete Biblice.
  Personal, cred ca amndoua aceste pareri sunt valabile, si unii si altii avand dreptate dintr-un anumit punct de vedere.

  Mai intai sa vedem cine sunt cei implicati in aceasta: DOMNUL si omul.

  I. Siguranta Mantuirii

  Ea e garantata de DUMNEZEU si nimeni si nimic nu-l poate smulge pe cel mantuit din mana LUI.

  27. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.
  28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.
  29. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decît toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.
  30. Eu şi Tatăl una sîntem.” (Ioan 10:27-30).

  II. Nesiguranta Mantuirii

  Daca altcineva sau altceva nu-l poate scoate pe om din mana Lui DUMNEZEU, el insusi, adica omul in cauza (barbat sau femeie), poate iesi de sub protectia Lui DUMNEZEU, nu pentru ca EL nu l-ar putea tine si apara, ci pentru ca EL, DUMNEZEU, NU tine pe nimeni cu forta sub protectia si in Imparatia Sa.

  Voi da exemple din Cuvantul Lui DUMNEZEU – BIBLIA si textele respective.

  Cele ce urmeaza sunt lucruri care s-au intamplat, nu teorii si interpretari de texte, adica cei in cauza au cazut din har, din protectia si Imparatia Lui DUMNEZEU.
  Nu am dat aceste exemple pentru a judeca sau acuza pe careva; asta nu e treaba noastra. Noi nu suntem nici mai buni nici mai tari decat ei; si noi cadem de multe ori. Exemplele sunt din BIBLIE si sunt date acolo sa invatam si sa clarificam lucrurile pentru noi si sa fim atenti tot timpul cum traim, pentru ca iata ce zice la Romani 2:11: 11.

  ” Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. „.

  DUMNEZEU e Cel care judeca si poti fi oricine ai fi, te poate chema oricum, ca judecata Lui este dreapta.

  1. Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vandut pe DOMNUL ISUS cu 30 de arginti!

  A fost unul din cei doisprezee ucenici ai DOMNULUI ISUS, care ca si ceilalti unsprezece, a primit aceleasi daruri de la DOMNUL, sa vindece pe bonavi, sa elibereze de demoni. Deci, cred ca in acea perioada cand facea aceste aceste lucruri, era mantuit si daca murea atunci, ar fi mers in Rai. Nu l-a scos nimeni din har, ci a iesit el singur, fiind ispitit de diavolul cu bani, ca sa se lepede si sa-l vanda pe DOMNUL ISUS cu 30 de arginti. DUMNEZEU ar fi putut sa-i ia viata ori inainte, ori imediat dupa vanzare, dar nu i-a luat-o, ci si-a luat-o el singur. Deci a cazut din har imediat la vanzare, dar nu a mai revenit.

  2. Apostolul Petru

  Si el a facut parte dintre cei 12 ucenici ai DOMNULUI ISUS, avand putere de la DOMNUL sa faca aceleasi lucrari ca si ceilalti. A fost si el mantuit, fara doar si poate, atunci cand facea aceste lucrari si sub protectia DOMNULUI. Nu altii l-au scos de acolo, ci a iesit el singur, lepadandu-se de DOMNUL ISUS, ba mai mult, cu blestem! Daca murea inaintea lepadarii, ar fi mers sigur in Rai, insa daca ar fi murit imediat dupa lepadare, ar fi fost pierdut! Asta nu din cauza ca altii l-ar fi smuls de sub protectia Lui DUMNEZEU, ci el insusi a iesit, fiind ispitit de diavolul cu frica mortii. Stim sigur ca dupa lepadare a fost pierdut, pentru ca DOMNUL ISUS i-a spus asta inainte sa se intample. Iata textul in care vedem caderea lui Petru din har;

  ” …dupa ce te vei intoarce la DUMNEZEU … „; adica urma sa plece si apoi sa se intoarca la DUMNEZEU.

  31. Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grîul.
  32. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi dupăce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22:31, 32)

  DOMNUL, insa, in bunatatea si indurarea Lui, i-a dat timp de pocainta, si el a folosit acel timp, plangand cu amar pentru ceea ce a facut, si a reintrat destul de repede in harul si protectia DOMNULUI.

  73. Peste puţin, cei ce stăteau acolo, s-au apropiat, şi au zis lui Petru: „Nu mai încape îndoială că şi tu eşti unul din oamenii aceia, căci şi vorba te dă de gol.”
  74. Atunci el a început să se blastăme şi să se jure, zicînd: „Nu cunosc pe omul acesta!” În clipa aceea a cîntat cocoşul.
  75. şi Petru şi-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: „Înainte ca să cînte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori.” şi a ieşit afară şi a plîns cu amar. Matei 26:73-75).

  Petru a cazut din har dar a revenit inapoi.

  Si noi ii dam slava DOMNULUI, ca nu ne-a taiat firul vietii in situatiile cand n-am fost dupa voia Lui, ci a avut rabdare cu noi, sa revenim in bratele Lui.

  3. Apostolul Pavel

  El zice:
  27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat. (I Corinteni 9:27).

  Era Pavel mantuit cand a zis asta? Sigur ca da. Ba mai mult, DUMNEZEU prin darurile DUHULUI SFANT pe care le-a primit, facea minuni nemaipomenite prin el.

  11. şi Dumnezeu făcea minuni nemaipomenite prin mînile lui Pavel;
  12. pînă acolo că peste cei bolnavi se puneau basmale sau şorţuri, cari fuseseră atinse de trupul lui, şi-i lăsau boalele, şi ieşeau afară din ei duhurile rele. (Fapte 19:11,12).

  Cum adica sa fie lepadat un astfel de om, ba inca sa aiba mare grija sa nu se intample asta?!
  Pentru ca era posibil sa fie lepadat, daca n-ar fi trait o viata dupa voia Lui DUMNEZEU. Asta cu toate ca in acel moment era mantuit, cu toate darurile DUHULUI SFANT si cu toate minunile pe care le facea DOMNUL prin el. Nu gasim in Biblie ca el ar fi cazut din har, chiar daca nu a fost perfect si a gresit si el ca orice om.

  4. Lucifer

  Cine, cum si ce loc a avut el?

  Biblia spune: “ERAI UN HERUVIM OCROTITOR…; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu și umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. AI FOST DESĂVÂRȘIT ÎN CĂILE TALE DIN ZIUA CÂND AI FOST CREAT, PÂNĂ ÎN ZIUA CÂND S-A GĂSIT NELEGIUIREA ÎN TINE” (Ezechiel 28:14,15)

  Stim ca acest personaj nu este de pe Pamant, ci din alta lume, chiar din Rai si era foarte aproape de tronul Lui DUMNEZEU, care l-a creat si l-a inzestrat cu frumusete, intelepciune si putere deosebita. Era el in siguranta acolo in Imparatia si in mana Lui DUMNEZEU? Sigur ca era.Cum se face ca el nu mai e acolo in prezenta si sub protectia Lui DUMNEZEU, pentru ca a devenit din Lucifer, satana, diavolul, cel rau, etc.? Cine l-a smuls pe el si o treime din ingerii care i s-au alaturat lui? Nimeni nu i-a smuls de acolo, ci a decis el insusi si ei insisi sa iasa de sub protectia Lui DUMNEZEU, crezand ca va fi mai bine afara din mana Lui DUMNEZEU. Cuvantul Lui DUMNEZEU, BIBLIA, ne lamureste si in aceasta privinta.

  In versetul 17 din Ezechiel 28: “Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseții tale, ți-ai stricat înțelepciunea cu strălucirea ta”.

  “CUM AI CĂZUT DIN CER, O LUCIFER, fiu al zorilor!… Pentru că tu ziceai în inima ta: mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu; voi ședea pe muntele adunării, la capătul miazănoaptei; mă voi sui pe vârful norilor, VOI FI CA CEL PREA ÎNALT” (Isaia 14:12-14)

  Apocalipsa 12:4 spune: “Cu coada a tras după el a treia parte dintre stelele (îngerii) cerului”.

  Căderea lui Satan din cer: “Și ÎN CER s-a făcut un RĂ‚ZBOI. Mihail și îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Și balaurul cu îngerii lui s-au luptat și ei, dar n-au putut birui; și locul lor nu li s-a mai găsit în cer. Și BALAURUL CEL MARE, șarpele cel vechi, NUMIT DIAVOLUL ȘI SATANA, acela care înșală întreaga lume A FOST ARUNCAT PE PĂMÂNT și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui” (Apocalipsa 12:7-9).
  .
  Teoria ca cei ce au cazut, nici n-au fost mantuiti, cade! Exemplele date arata clar ca pentru oamenii mantuiti, exista posibilitatea caderii, si unii au si cazut si din nefericire, sunt destui care cad si azi! Ba dupa cum se vede din ultimul exemplu, chiar din Rai se poate cadea! De ce? Pentru ca DUMNEZEU ne protejeaza atata timp cat facem voia Lui, dar NU ne tine cu forta in har si nici macar in Rai!

  Cateva versete care ne arata ca se poate cadea, din diferite motive si ispite, daca omul nu vegheaza:

  25. ca să ia loc în slujba şi apostolia aceasta, din care a căzut Iuda,… (Fapte 1:25).

  4. Voi, cari voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har. (Galateni 5:4).

  13. Cei închipuiţi în sămînţa căzută pe stîncă, sînt aceia cari, cînd aud Cuvîntul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred pînă la o vreme, iar cînd vine ispita, cad. (Luca 8:13).

  15. Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată dela harul lui Dumnezeu, … (Evrei 12:15).

  8. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decît începutul durerilor.
  9. Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi, şi vă vor omorî; şi veţi fi urîţi de toate neamurile pentru Numele Meu. (Matei 24:8,9).

  Exemple date sunt semnale de alarma pentru noi si pentru toti cei care cred ca nu mai pot cadea din har! Daca unii, chiar cu multa scoala teologica, cred altfel, e treaba lor si a fiecaruia. In ceea ce ma priveste nu vreau sa risc nimic, crezand varianta ca odata mantuit nu mai pot cadea din har, si zic si eu, asa cum zice apostolul Pavel (repet textul de mai sus):

  27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat. (I Corinteni 9:27).

  Asta pentru ca Siguranta Mantuirii sa aiba NEAPARAT indeplinite cele doua conditii: din partea DOMNULUI, dar si din partea omului! DOAMNE, ajuta-ne la toti! Amin!

  Ioan Burca​ – robul DOMNULUI​
  Doctor in Teologie

  TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,
  Toata Gloria in Veci !!!

  Stimati Vizitatori

  Va prezentam 2 link-uri, care contin

  Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni.

  Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
  Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta, sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.

  1. http://perlesicomori.net/ (audio si video)
  Pe link-ul nr. 2, ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE
  pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie
  sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
  care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!

  2. http://rodiagnusdei.wordpress.com/2014/07/27/

  DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!

  Cu tot respectul,
  Ioan Burca
  Doctor in Teologie

  “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

  Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

  „…cine seamana mult, mult va secera.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s