Conventie Detroit – Divinitatea Cuvantului lui Dumnezeu


20150906_111357Aceasta este tema celei de-a 47-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane din America si Canada care a avut loc in Detroit statul Michigan intre 4-7 septembrie 2015. Biserica organizatoare a fost “Aleluia Romanian Pentecostal Church” din orasul Dearbon Heights statul Michigan pastorita de fratele Gavril Fazecas. http://www.alleluiaro.com/
Traind intr-o societate posmoderna si tot mai plurarista, Biserica este chemata sa aiba o pozitie clara in ce priveste Adevarul. De acum, este tot mai cunoscut faptul ca tot mai putini oameni cred in adevarul absolut, iar americanii nu fac exceptie pentru ca 3 din 4 americani nu mai cred in adevarul absolut. Asta, desi 83% dintre ei se declara crestini. Daca totul ar fi relativ, asa cum majoritatea oamenilor cred, atunci ar insemna ca nu exista nici o autoritate care sa decida daca o actiune este pozitiva sau negativa, corecta sau gresita. In felul acesta se ajunge la “etica de conjunctura”, “etica de situatie” s.a. Lipsa adevarului absolut şi a unui standard neschimbabil care sa ne spuna ce este bine şi rau, pentru care toţi suntem ra spunzatori, duce societatea actuala la o nesiguranta cronica cu consecinte devastatoare—crime, abuzuri de tot felul, hotie, talharie, minciuna, ura, inselaciune etc, iar astfel de lucruri nu ar mai fi vazute ca lucruri rele. 20150906_205708
Matt Slick spunea ca “Adevărul nu este important doar pentru că ne referim la adevăr. Este important pentru că adevărul defineşte în cine şi în ce credem.” Biserica de astazi are mandatul de a prezenta Adevarul unei lumi pierdute in pacat si faradelege, a unei lumi debusolate si fara speranta. Christos, Capul Bisericii spunea „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”(Ioan 14:6). El este Adevarul intrupat. “La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.”(Ioan 1:1). Cuvantul lui Dumnezeu este divin pentru ca isi are originea in Dumnezeu.
Cuvantul lui Dumnezeu si divinitatea lui a fost astfel subiectul dezbatut in cadrul celor patru sesiuni ale Conventiei Bisericilor Penticostale din Statele Unite si Canada. In prima sesiune, cea de vineri seara s-a pus accentul pe faptul ca “La inceput era Cuvantul”. In mesajul de deschidere Cuvantul a fost prezentat ca fiind Isus. Apoi, Cuvantul acesta este cel ce ne relateaza totul despre viata si este viata in sine insusi. In al doilea mesaj s-a scos in evidenta faptul ca “Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună.”(2Timotei3:16)
20150906_205754In a doua sesiune, cea de sambata seara, Cuvantul a fost prezentat ca fiind viu si lucrator(Isaia 55:11). El este cel ce creeaza totul din nimic. Dumnezeu creaza viata din materie moarta(Ezechiel37). De asemenea, Cuvantul rosteste solutii in momente de criza(2Imparati3:15-27). Tot in cadrul aceleasi sesiuni Cuvantul lui Dumnezeu a fost prezentat ca unul care a dainuit de-a lungul istoriei in ciuda tuturor adversitatilor si a dusmanilor pe care i-a avut. “…dar Cuvântul Domnului rămâne în veac. Şi acesta este Cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie(1 Petru 1:25)
In sesiunea de duminica dimineata Cuvantul lui Dumnezeu a fost relevat ca unul care conduce la mantuire prin lucrarea Duhului Sfant. De asemenea, am fost chemati ca sa implinim Cuvantul lui Dumnezeu, deziderat care nu se poate realiza fara pocainta si schimbare sau reforma radicala in viata noastra.
In ultima sesiune ni s-a reiterat necesitatea raspandirii Cuvantului, a Evangheliei Domnului Isus Christos. Sa spunem si noi ca apostolul Pavel „Daca vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricina de lauda, caci trebuie s-o vestesc; si vai de mine, daca nu vestesc Evanghelia”! (1Corint 9:15-16-18)
La aceasta Conventie au participat peste 3,000 de credinciosi din toate colturile Americii, dar in mod preponderent din statele Michigan si Ilinois. Lucrarile Conventiei s-au desfasurat la Cobo Center, o facilitate extinsa si renovata recent cu o investitie de peste 279 de milioane de dolari. In acelasi timp, lucrarile Conventiei au fost transmise live pe internet prin intermediul postului de televiziune Credo Tv si urmarite de cateva zeci de mii de vizitatori online.20150906_205812
La Programul Conventiei au participat diferite formatiuni muzicale dintre care amintesc Corul Conventiei, Fanfara Conventiei , Corul de barbati, Corul si Orchestra Conventiei, Corul de tineri al Conventiei, Grupul de fete, Grupul de baieti, Grupul de copii, Grupul Speranta, Quartet s.a.
Demn de retinut faptul ca prima Conventie a Bisericilor Penticostale din Statele Unite ale Americii si Canada a avut loc tot la Detroit in 1969 ocazie cu care fr. Petru Tivadar a fost ales presedinte.
Conventia din 2016 va fi organizata de Biserica Penticostala Betania din Chicago pastorita de fratele Luigi Mitoi. http://bethanynewsite.com/

2 comentarii

Din categoria Conventii/Conferinte

2 răspunsuri la „Conventie Detroit – Divinitatea Cuvantului lui Dumnezeu

 1. Radu

  Un articol pot spune inedit, in sensul cum a fost „construit”. Introducerea cuprinde jumatate din continut.Urmeza cateva indicatii la modul general (au cantat ,asa cum era de asteptat de altfel, „formatiunile” , lucrarile transmise dedesigur pe internet,constructia edificiului a costat 279 milioane,etc) .iar incheierea ,impresiile sau concluzia s-a rezumat la o singura fraza din final: „Conventia din 2016 va fi organizata la Chicago”
  „Punctul” greu al relatarii despre Conventie este de fapt o frumoasa apologie despre ADEVAR, cei drept ,frumos exprimata de autor.
  Intr-o relatare despre un asemenea eveniment la care au luat loc in prezidiu,intr-o tinuta si atitudine impecabila, zeci de „slujitori” cu ecusoane (n-am inteles de ce) de renume ! si la care au participat mii de enoriasi „setosi de adevar” de pe intreg teritoriul
  statului Michigan,dar si al Americii, cred ca era necesar sa se precizeze cateva hotarari,decizii care au fost luate ,in astfel de vremuri in care traim(cum se precizeaza in introducere). Insusi titlul cere: Conventie ! Si la urma urmei de ce nu a fost Congres ? Si daca tot am ajuns pana in acest punct se poate stii care este scopul acestor Conventii sau Congrese anuale,care banuiesc necesita un buget cu greutate pe capul bisericilor locale ?
  Oricum un articol bun,sincere aprecieri autorului !
  (cu respect,un enorias care mai gandeste si altfel)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s