Președintele Iohannis mai blochează o dată desfășurarea Referendumului pentru familie: a trimis înapoi la Parlament noua lege a Referendumului


CrestinTotal.ro

Deși se părea că decizia CCR privind respingerea obiecției de neconstituționalitate ridicată de PNL privind legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului a înlăturat și ultimul obstacol privitor la organizare referendumului pentru familie, iată că președintele a avut alte idei.

Klaus Iohannis a retrimis la Parlament noua Lege a referendumului, care scoate șeful statului din procedura de organizare a unui plebiscit pentru modificarea Constituției, prin eliminarea obligativității ca primul om în stat să promulge inițiativele de amendare a legii fundamentale, a anunțat administrația prezidențială.

Conform comunicatului, Iohannis este nemulțumit în principal de ambiguitățile unor formulări din cele 5 amendamente aduse Legii nr. 3/2000.

În trecut, președintele Iohannis s-a pronunțat împotriva inițiativei cetățenești de modificare a Constituției pentru a defini familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, afirmând că „E greșit să mergem pe calea fanatismului religios”.

Recent, partidul care a contestat la…

Vezi articolul original 1.061 de cuvinte mai mult

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s