Cine este Hristos pentru tine?


Isaia 9: 2, 6,7

v.2 “Poporul care umbla in intuneric vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina.”

1.  Trăim intr-un întuneric tot mai dens. Lumina care este Hristos a răsărit. Ești tu parte din acest popor care vede Lumina?

Este El Lumina vieții tale? Ti-a iluminat viața? Ai înțeles scopul vieții tale?

Efeseni 5:8 “Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii.”

Daca Isus Hristos este Lumină pentru tine, atunci ești și tu lumină. Dacă nu ești lumină în vorbire, în atitudine, în purtare, ș.a. atunci înseamnă că Hristos pentru tine nu este Lumină.

Matei 5:14-16 “Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.”

Isus a spus că noi trebuie să fim lumină. Lumina îndepărtează întunericul. Lumina ne dezvăluie ce este în jurul nostru. Lumina ne arată calea. Suntem noi lumină pentru cei din jurul nostru? Suntem noi agenți ai transformărilor spirituale ?

V6,7 “Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.” El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci; iata ce va face ravna Domnului ostirilor.”

2. Hristos este Împăratul/Regele Împărăției Cerurilor.

si domnia va fi pe umarul Lui”

Evanghelistul Matei îl prezintă pe Isus ca Rege promis de Dumnezeu. Un Rege care a venit să instaureze o Împărăție veșnică și invicibilă. Această Împărăție a fost prevestită prin visul lui Nebucadnețar in Daniel cap 2

v.44 “Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic.”

Noi suntem îndemnați să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui pentru ca El astfel  se va îngriji de viața noastră. Ești cetățean al acestei Împărății? Dacă da, înseamnă că trăiești Legea Ei, aplici standardele Ei, folosești principiile ei și Hristos este Regele tău.

Mulți creștini astăzi îl acceptă pe Hristos doar ca Mântuitor. Viața lor este aproape acceași ca înainte pentru că Hristos nu este Domnul vieții lor. Mulți creștini astăzi se bazează doar pe îndreptățirea prin Hristos și nu trăiesc o viață sfântă pentru că trăiesc prin ei, nu îl au pe Hristos care să trăiască prin ei, pentru că nu este Domnul lor. A accepta doar o parte din Lucrarea lui Hristos este defapt o auto-înșelare care va duce la moarte veșnică. Ca să ajungi la viață veșnică trebuie ca Isus să conducă viața ta spre veșnicii. Nu este altă variantă.

3. Minunat – gr. Peleh – Neobișnuit, Extraordinar, Greu de înțeles, Ceva care creează uimire. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al minunățiilor. El face minuni pentru gloria și slava Sa, ca o mărturie a neprihănirii Lui și pentru beneficiul nostru.

– Este Isus Hristos pentru tine Dumnezeul Minunilor?  Este Isus Hristos pentru tine ceva Extraordinar, Nemaipomenit?  Dacă da, cât timp aloci pentru relația cu El, câte energie consumi pentru El? La ce alte lucruri ai renunțat ca să te întâlnești cu El?

4. Sfetnic – Sfătuitor

Primele două (Minunat și Sfetnic) în engleză sunt împreună.

– Cine este sfătuitorul tău? Pe cuvântul cui te bazezi? Sunt oamenii? Este diavolul? Sau este Hristos?

5. El este Mântuitorul meu. El este și al Tău?

“ni s-a născut, un Fiu ni S-a dat.”  Isus Hristos a venit pentru noi.

Fapte 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.”

Isus a plătit totul. Lui îi datorăm totul. Cât de dator te simți față de El? Cât de mult prețuiești tu ceea ce a făcut Isus pentru tine?

Isaia 53:4-6 “Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.”

6. El este neprihanirea (îndreptatirea) mea. Este și a ta?

Romani 3:23,24  “Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.”

7. El este Prietenul meu. Este El și prietenul tău?

Ioan 15:15 “Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.”

8. Dumnezeu tare – înțelepciune și putere supranaturală. Este puternic ca să salveze pe ai lui.

9. El este Apărătorul (Avocatul) meu.

Isaia 49:15,16  „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip: Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!”

10. El se îngrijește de mine.

Psalmul 145:15,16  “Ochii tuturor nădăjduiesc în Tine, şi Tu le dai hrana la vreme.

Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă.”

11. Părintele veșniciilor. Poate fi tradus ca Tatăl eternității. Ceea ce înseamnă că El este și Creatorul tuturor lucrurilor.

Este un tată puternic care are grijă de ai lui.

12. Domn al păcii. El ne-a împăcat cu Tatăl

Romani 5:1  “ Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.”

Isus a făcut 7 Declarații despre Sine Însuși:

– Eu sunt Pâinea Vieții (Ioan 6:35, 48, 51) El este sursa Vieții. El întreține viața.   „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.” (1Ioan 5:11,12)

– Eu sunt Lumina lumii (Ioan 8.12) El ne iluminează viața ca să ne înțelegem scopul și misiunea. Ne luminează calea călauzindu-ne.

– Eu sunt Ușa oilor (Ioan 10.7, 9) El este Ușa între noi și diavolul și ne protejează. El este Ușa prin care intrăm la Tatăl. El este Ușa de comunicare între noi și Tatăl.

– Eu sunt Păstorul cel bun (Ioan 10.11, 14) Așteaptă să îl urmăm, să ascultăm de glasul Lui. Să ne hrănim din pășunile Lui și din apele de odihnă.

– Eu sunt Învierea și Viața (Ioan 11:25). El a înviat și poate să ne învie și pe noi. Ne-a scos din moarte și ne-a adus la viață. Dacă Isus a înviat în viața ta, este ea o celebrare.

Eu sunt Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14:6) El este singura Cale care duce la viață veșnică cu Dumnezeu. El este Adevărul absolut

– Eu sunt adevărata Viță (Ioan 15.1, 5) Fără El nu putem aduce roadă. Despărțiți de El nu putem face nimic.

Cine este Isus pentru tine?

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s