Vino la Tronul Harului – Versetul Zilei, 5 Iunie 2019


1280x1280

„Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” (Evrei 4:16)

Haideți să ne apropiem fără nici o îndoială sau frică, încrezându-ne în jerta lui Isus Hristos și mijlocirea Lui înaintea Tatălui pentru a fi acceptați. Să ne apropiem cu deplină încredere pentru că știm că Isus ne înțelege slăbliciunile noastre și durerile noastre. Nimeni nu le înțelege mai bine decât El.

„Scaunul harului!” Imi place mai mult cum e tradus în engleză:”throne of grace”. Pe tron stă Regele universului, un rege cu putere absolută. Este Regele cu oficiu de Judecător Suprem. Deciziile lui nu mai pot fi schimbate de nimeni, nici măcar de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Iar Hristos este singurul Avocat ale cărui pledoarii și intervenții au succes înaintea Lui. La „tronul harului” nu poți veni cu atenții, cadouri, fapte de milostenie sau mai știm noi ce ne trece prin minte ca să îl înduplecăm pe Dumnezeu. Nu, nicidecum, ci numai prin Isus Hristos. El este atât Marele Preot care a adus jertfa de răscumpărare, cât și Jertfa în sine. O jertfă perfectă care, de altfel este singura acceptată de standardul sfințenie și dreptății lui Dumnezeu.

Odată ce ești acceptat la tronul de har devii beneficiarul justificării prin Hristos care a plătit cu moartea Lui pentru păcatele tale. Acest tron devine pentru tine ca o mină de aur în care sunt ascunse toate comorle Impărăției lui Dumnezeu. Aici găsești har, milă, ajutor și iertare. Aici gasești favoare și mângâiere. De aici curg binecuvântarile nemăsurate pentru viața ta și a mea. Vino la Tronul Harului!

Dorin Pele

Un comentariu

Din categoria DorinPele, Uncategorized, Versetul Zilei

Un răspuns la „Vino la Tronul Harului – Versetul Zilei, 5 Iunie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s