Răscupărătorul meu este viu! – Versetul Zilei, 6 Iunie 2019


1280x1280„Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ.” (Iov 19:25)

https://www.bible.com/

Iov cunoștea pe Dumnezeu. Știa cine este El pentru el. În capitolele precedente, Iov recunoaște pe Dumnezeu ca judecătorul lui, cel care arbitrează disputa cu prietenii lui, ca avocatul care pledează pentru cauza lui, ca martorul lui  și asigurarea lui.

Poate ești lovit de vreo tragedie a vieții. Poate ești în „ziua cea rea”, după cum o numea apostolul Pavel în Efeseni, Poate ești sub tirul artileriei demonice care e în plină desfășurare. Poate ești părăsit de prieteni. Poate că ești judecat datorită încercării prin care treci.

Nu dispera pentru că Dumnezeu te poate ajuta. Dacă nu îl cunoști, caută-L pentru că El trăiește. Dacă îl cunoști pune-ți încrederea în El. Nu ezita nici măcar o secundă. Spune la fel ca Iov: „ştiu că Răscumpărătorul meu este viu…”  Îl  cunosc cu adevărat, Îl cunosc personal, am experiențe cu El. Îl  știu pentru că mi s-a dezvăluit și mi-a dat înțelegere ca să-L cunosc.

El este Răscumpăratorul. Cuvântul din ebraiccă este ‘gaal’ şi adesea este tradus cu ‘rudă’ sau ‘neam’. Oare de ce? Pentru că, după legea levitică, dreptul de răscumpărare aparţinea rudelor, În felul acesta cele doua cuvinte  au ajuns să însemne unul şi acelaşi lucru. Cel care era ruda apropiată avea autoritatea de a răscumpăra, de a aduce înapoi în moştenirea familiei orice proprietate ipotecată. Cartea Rut este un exemplu  în acest sens. La fel a făcut Hristos.  A trebuit să intre în această lume și să devină Om. El S-a făcut rudă cu noi pentru ca să ne poată răscumpăra legal. Suntem ai Lui. El este Răscumpărătorul meu și al tău. El trăiește și luptă pentru tine. „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? Victoria este asigurată!

Un comentariu

Din categoria DorinPele, Versetul Zilei

Un răspuns la „Răscupărătorul meu este viu! – Versetul Zilei, 6 Iunie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s