Asigură-ți Pacea – Versetul Zilei, 7 Iunie 2019


1280x1280 (1)

” Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” (Isaia 26:3) VDC

Îmi place mai mult versiunea din Noua Traducere Românească: „Celui statornic Tu îi asiguri pacea – da, pacea,
căci se încrede în Tine.” (NTR)
Cel cu „inima tare” este acela a cărui stare a minții se sprijină pe ceva foarte solid și are un suport foarte puternic. Secretul stă în ceea ce crede și în cine se încrede. Aceasta il face neclintit, invariabil și definitiv.
„Se încrede în Tine” – Aici e cheia, se încrede în Dumnezeu. A avea încredere în Dumnezeu înseamnă să fii fără grijă, mulțumit, încrezător în ceea ce ți s-a promis, credul sau chiar naiv, în sensul bun al cuvantului. Înseamnă să te bazezi pe Dumnezeu în orice situație.
„Tu-i chezășuiești pacea” – a constitui o garanție pentru înfăptuirea unui lucru (https://dexonline.net/) Dumnezeu ne asigură pacea. Este o pace perfectă, pace interioară, pacea exterioară. Este pacea cu Dumnezeu, pacea conștiinței, pace în orice timp și în orice situație. Este acea pace despre care apostolul Pavel spune că întrece orice pricepere.”Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7) Ea este o linişte sufletească ce provine din faptul de a avea o relaţie strânsă cu Creatorul, cu cel care ține în control toate lucrurile.
Eu as parafraza acest verset în felul următor. Cel ce se încrede în Tine devine statornic sau neclintit în inima sau mintea lui și aceasta îi aigură pacea promisă de tine. Ai tu această pace? Dacă nu, încrede-te în El. Asigură-ți Pacea. Este cea mai bună poliță de asigurare din Univers.
Dorin Pele

Un comentariu

Din categoria DorinPele, Versetul Zilei

Un răspuns la „Asigură-ți Pacea – Versetul Zilei, 7 Iunie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s