Chemare Sfântă – Versetul Zilei 8 Iunie 2019


1280x1280 (2)„El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii,” (2Timotei 1:9)

Nici o faptă de a noastră sau milostenie nu ne poate mântui. Darul  lui Dumnezeu de mântuire, care include viața veșnică, se datorează în întregime dragostei Sale divine care ne-a văzut în ce stare mizerabilă eram, de unde ne-a scos și ne-a salvat. El ne-a dat harul lui nemeritat, pentru că nu este ceva la care să avem dreptul. Isus l-a obținut pentru noi și ni l-a dat nouă.

Acest har ne-a fost dat nouă prin Isus Hristos înainte ca timpul să existe, înainte de începuturile lumii în care trăim, înainte de căderea omului în păcat. El s-a gandit la noi „înainte de veșnicii”,

El ne-a dat o chemare sfântă. Ea este sfântă pentru că vine de la cel ce este Sfânt. Este sfântă pentru că duce la sfințenie. Dumnezeu ne-a mântuit ca să trăim o viață sfântă. Faptul că Dumnezeu ne-a mântuit prin har, aceasta nu înseamnă că a coborât standardul sfințeniei, ci dimpotrivă. Nimeni nu poate să zică , “sunt îndreptăţit prin credinţă şi de aceea nu contează cum trăiesc” sau, „nu mai trebuie să mai fac nimic, nu trebuie  să urmăresc sfinţenia”. Toți cei care zic așa defapt nu au „fost izbăviţi de păcat” şi nu s-au „făcut robi ai lui Dumnezeu” și de aceea nu au ca „rod sfinţirea” vieții lor. (Romani 6:22)

„Caci este scris: „Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”. (1 Petru 1:16) sau  „Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. (1 Petru 1:15)

 

Scrie un comentariu

Din categoria DorinPele, Uncategorized, Versetul Zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s