Dragoste fierbinte – Versetul Zilei, 12 iunie 2019


1280x1280„Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.” (1Petru 4:8)

„Mai presus de toate…” Aceasta ]nseamnă că ceea ce urmează să spună este mai important decât celelalte enumerate în context, cum ar fi: suferința , rugăciunea, slujirea, primirea de oaspeți, predicare și altele.

Mai presus de toate, să nu aveți pe cât posibil legătură unul cu altul. să vă iubiți în așa fel încât să nu vă intereseze unul pe altul. Așa scrie? Cu siguranță, nu. Nu a-ți auzit spunându-se: „Nu il urăsc dar nu vreau să am de a face cu el, sau cu ea. ” Cu părere de rău o spun dar aceasta este nivelul de iubire între frați și surori în multe biserici.

Dragostea care se manifestă în Trupul Lui Hristos este de natură divină. Dragostea fierbinte este dragostea constantă. Ea nu se schimbă în funcție de interes sau împrejurări. Este o dragoste întinsă care acoperă tot mai mult din greșelile celorlalți.

Dragostea fierbinte se manifestă la potențialul ei maxim. Ea nu știe să lucreze cu jumătăți de măsură. Este o dragostea care are inițiativă, cea care nu așteaptă ci face primul pas. Este puternică.

Cineva spunea că este dragostea „care răspunde: te iubesc chiar dacă nu mă iubești; te iert chiar dacă mă urăști; te ajut chiar când nu meriți. ”

Dacă ai această dragoste fierbinte, atunci vei fi simpatetic(ă) cu imperfecțiunile altora, înîelegător(oare)  cînd ceilalți greșesc și uneori chiar să alegi să nu vezi existența unor greșeli.

 

Un comentariu

Din categoria DorinPele, Versetul Zilei

Un răspuns la „Dragoste fierbinte – Versetul Zilei, 12 iunie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s