Îndurarea Tatălui – Versetul Zilei, 16 Iunie 2019


1280x1280„Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.” (Psalmul 103:13)

Trăim într-o societate în care tot mai mulți copii cresc fără tată. În Statele Unite ale Americii  nu mai puțin de 20 de milioane de copii trăiesc în familii de unde lipsește tatăl. Iată câteva  din consecințele provocate de absența tatălui din viața copilului:

  • Sărăcie – Copiii aceștia au șanse de aproape patru ori mai mari ca să trăiască în sărăcie.
  • Abuz de alcohol și droguri – Conform Departamentului pentru Sănătate și Servicii Resurse Umane din S.U.A., copiii fără tați prezintă un risc mult mai mare de a ajunge ca să fie dependenți și să fie predispuși la abuz de droguri și alcool.
  • Sănătatea emoțională și psihică – Copiii din casele cu un singur părinte sunt mai mult de două ori mai susceptibili de a se sinucide.
  • Nivelul educațional. – 71% din liceenii care se lasă de școală sunt fără tată. Aceștia au probleme din punct de vedere academic la materiile de bază,  le este afectată capacitatea lor de gândire și au mai mare șanse de a fi excluși din școală.
  • Crime. – Adolescenții care trăiesc în familii intacte sunt mai puțin susceptibili de a se angaja în acte de delincvență decât colegii lor care trăiesc în familii destrămate.
  • Activitate sexuală.  Copii crescuți  fără tată au mai multe șanse să fie activi din punct de vedere de sexual încă de la 11-12 ani, în comparație cu adolescenții care trăiesc cu ambii părinți. (http://fathers.com/statistics-and-research/the-consequences-of-fatherlessness/)

Din păcate mulți copii astăzi nu știu cum e să aibă un tată care să se „îndure” de ei, care să îi iubească, care să aibă milă, care să îi înțeleagă și să le vină în ajutor. Atât lor, cât și celorlalți care știu ce însemnă să aibă un tată adevărat,  Dumnezeu, care este un Tată perfect, se oferă să le poarte de grijă, să îi cuprindă cu dragoste și să se îndure de ei. Doar că există o condiție, El Se îndură „de cei ce se tem de El.”

A te teme de Domnul înseamnă a-I recunoaște sfințenia și dreptatea lui, pe lângă iubirea și mila Lui. Înseamnă a accepta standardul moral a lui Dumnezeu, a recunoaște că El este Dumnezeu care urăște păcatul și are putere să pedepsească pe cei care încalcă Legile Lui. Înseamnă a recunoaște că El este in controlul vieții noastre și este în stare să ne poarte de grijă. A te teme de Domnul însemnă a-L onora, cinsti și înălța pe Dumnezeu mai mult decât orice și oricine.  Adevărata teamă de Domnul se manifestă prin dragostea  ce îi purtăm și ne determină ca să ne punem credinţa şi nădejdea noastră numai în El. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Dorin Pele

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria DorinPele, Uncategorized, Versetul Zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s