Cereți orice veți vrea – Versetul Zilei, 18 Iunie 2019


img_20190618_221016_1566400499859228432890.jpg„Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.” (Ioan 15:7)

A rămâne în Hristos  înseamnă, în primul rând, a fi conectat permanent cu El. Dacă nu rămîi conectat cu El, nu ai viață și nu ai cum să dai roadă. (Ioan 15:5) Numai ucenicii adevărați rămân în Hristos și Cuvântul Lui. (Ioan 8:31,32)

În al doilea rând, înseamnă dependență de Hristos. Mlădițele sunt dependente de viță, pentru că din ea primește viață, hrană și putere.

Apoi, nu în ultimul rând, înseamnă a te ține, a rămîne agățat cu orice preț în a crede în El și Cuvântul Său.  Înseamnă a persevera în credință.

A rămâne în Hristos nu este o opțiune, ci o poruncă. Nu este loc de interpretare.

„…Cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.”  Cu alte cuvinte, poți cere orice, dar numai ce este in El. Deci, dacă ramâneți in El veți primi ceea ce vine doar de la El, Mlădițele primesc doar ce este în viță.

„Dacă rămân în voi cuvintele Mele…” Termenul grecesc care a fost tradus aici  cu „cuvintele” este  „rhema”, care este  cuvântul viu și actual. Acest Cuvânt este viu pentru că este Hristos.  Este actual pentru că se aplică în viața ucenicului de astăzi. Cuvintele Lui reprezintă voia specifică a lui Dumnezeu cu privire la viața ucenicului. Apoi să ne aducem aminte  de cuvântul  „kairos”, care este timpul oportun ales de Dumnezeu să acționeze.

Sumarizând, se poate spune că ucenicul adevărat este în măsură să ceară orice se încadrează în  voia specifică a lui Dumnezeu, și care se va materializa la timpul potrivit  ales tot de El.

Dorin Pele

 

Scrie un comentariu

Din categoria DorinPele, Uncategorized, Versetul Zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s