Luigi Mițoi – Ce să faci în vremuri de criză?


„Viața umană este plină de crize și ele sunt foarte diferite, atât prin cauzele cât și prin efectele lor. Pasajul cu cei zece leproși din Luca 17 este un bun exemplu pentru situația în care ne aflăm. Lepra este o boala foarte veche, gravă și contagioasă, motiv pentru care leproșii erau plasați în carantină, izolați social. Ce să faci într-o astfel de vreme?

I. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ CAUTĂ-L PE DUMNEZEU – „Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leprosi”. Boala, lepra a fost suficientă ca să-L caute pe Dumnezeu. ,,Isus trecea prin Samaria și Galileia” (v. 11). Este remarcabil faptul că Isus trece întotdeauna pe lângă omul bolnav, împreună cu oportunitatea încurajării și a vindecării.

II. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU – „Ei au stat departe, și-au ridicat glasul, și au zis: Isuse, Invățătorule, ai milă de noi”. Este demnă de remarcat responsabilitatea bolnavilor: „au stat departe.” Acești oameni au înțeles că trebuie să-i protejeze pe cei sănătoși din jurul lor. Condiția căutării și găsirii ajutorului divin stă în pasiunea căutării: „Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta din toată inima” (Ier. 29:13).

III. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ ÎNCREDE-TE ÎN DUMNEZEU. Leproșii au cerut milă: „Ai milă de noi”. Mântuitorul le-a dat o soluție care verifica ascultarea lor: „Duceți-vă și arătați-vă preoților”. Miracolul vindecării a fost ascuns în ascultare și încredere: „Pe când se duceau au fost curățiți.”

IV. ATUNCI CÂND DUMNEZEU TE SCOATE DIN CRIZĂ, MULȚUMEȘTE-I – „Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare.” Este jenant raportul nouă la unul. Cel care s-a întors „s-a aruncat cu fața la pământ la picioarele lui Isus, și I-a mulțumit.”

V. ATUNCI CÂND VII LA DUMNEZEU, CAUTĂ ÎN PRIMUL RÂND MÂNTUIREA SUFLETULUI, NU DOAR VINDECAREA TRUPULUI. Oamenii sunt disperați atunci când se îmbolnăvesc fizic, merg la medic, își cheltuie banii, fac tot ce depinde de ei să-și recapete sănătatea, însă este greu de înțeles lipsa de interes pentru boala spirituală a sufletului – păcatul. Boala fizică ne afectează viața biologică, care este temporară, însă boala spirituală ne afectează viața spirituală care este eternă.

În vremea aceasta bântuie o boală contagioasă, Coronavirus (COVID-19). Oamenii au intrat în panică, domnește stare de isterie. Oamenii credincioși vor fi precauți în ce pot controla și se vor baza pe suveranitatea lui Dumnezeu în lucrurile pe care nu le pot controla. Precauție, nu panică, încredere în Dumnezeu, nu diperare.”

Sursa: https://www.facebook.com/luigicarmenmitoi/

Scrie un comentariu

Din categoria Luigi Mitoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s