Pericolul nemultumirii


Apostolul Pavel ne avertizeaza in privinta pacatelor celor mai raspandite sau pronuntate in “zilele din urma”. In aceasta lista de pacate este mentionata si nemultumirea. Din pacate este un pacat mai putin pomenit in predicile de astazi. Ar trebui sa fim la fel de alertati de prezenta acestui pacat in vietile noastre, la fel cum suntem fata de acele pacate selectate de noi si categorisite ca fiind mai mari.

Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie… avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.”(2 Timotei 3:1,2,5)

Deci nemultumirea, la fel ca toate celelalte pacate enuntate in acest text, nu produce o viata duhovniceasca, ci doar o forma. Aici termenul folosit se refera ca seamana, arata ca si, dar nu este pentru ca lipseste puterea. Puterea o primim de la Duhul Sfant ca sa fim multumitori. Nu este putere, inseamna ca Duhul Sfant nu mai este acolo. Deci nu mai este viata duhovniceasca ci doar imitatie. Fiindca e la moda folosirea termenului FAKE NEWS, o sa folosesc si eu termenul FAKE CHRISTIAN, adica crestin fals.

Nemultumirea este atitudinea oamenilor fara Dumnezeu. Omul se naste cu aceasta natura pacatoasa si nemultumitoare. Nu se poate ca un om nascut din Dumnezeu sa fie nemultumitor. A fi nemultumit inseamna, in mod indirect, a-l contesta pe Dumnezeu, acela despre care Scriptura spune in Iacov 1:17 ca ne da numai daruri bune: “orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.” Apoi in Romani 8:28: “stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”

A fi nemultumit inseamna a-I fura gloria lui Dumnezeu. Nemultumirea este defapt o orbire spirituala pentru ca omul nemultumit nu mai vede frumusetea lui Dumnezeu si inima lui devine intunecata. Aceste lucruri ni le spune apostolul Pavel in Romani 1:21,22: “fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat. S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit;

Pentru pacatul nemultumirii trebuie sa ne cerem iertare la fel cum o facem pentru toate celelalte pacate. Cat de repede. Doamne ajuta-ne! Amin!

Dorin Pele

Scrie un comentariu

Din categoria DorinPele

Lasă un comentariu